TIBERIU TROIA

Yamaha premiată cu Red Dot Award pentru al 9-lea an consecutiv

Ténéré 700 și drona industrială YMR-08 produsă de Yamaha au primit Red Dot Award la categoria “Design de produs”.

Yamaha Red Dot Award 2020Participarea companiei Yamaha la ediția 2020 a premiilor Red Dot Award s-a bucurat de succes și a fost o confirmare a valorii produselor Yamaha, indiferent de categoria de produse pe care Yamaha le-a înscris în competiție de-a lungul timpului.

La această ediție, două dintre produsele Yamaha au primit premiul Red Dot pentru design de produs, la categorii diferite.

Yamaha Red Dot Award 2020

Drona Yamaha YMR-08

Ténéré 700 a fost una dintre motocicletele premiate la subcategoria auto-moto, în timp ce drona industrială produsă de Yamaha, modelul YMR-08, a primit premiul la subcategoria drone și camere de acțiune.

Faptul că la categoria design de produs există 49 de subcategorii și numărul obiectelor premiate în fiecare an este de câteva sute nu minimalizează valoarea premiului.

Dimpotrivă, este o confirmare a calității și a valorii proiectelor, majoritatea obiectelor premiate cu Red Dot Award fiind premiate și la celelalte competiții specializate de același nivel, IF Design Awards (Industrial Forum Design Hannover), Good Design (Japan Institute of Design Promotion) și International Design Excellence (Industrial Designers Society of America).

Aceasta a fost situația și în cazul celor două produse Yamaha premiate cu Red Dot 2020, care au fost premiate la ultimele ediții ale IF Design Awards și Good Design.

Yamaha Red Dot Award 2020

Yamaha Niked – Red Dot Best of the Best 2018

Yamaha este una dintre companiile care nu numai că au înscris produse la numeroase ediții ale concursului Red Dot Design, ci au și reușit să primească premii în ultimii nouă ani.

Dintre motocicletele înscrise la concurs, câteva modele au primit premiul “Best of the Best”: MT-07 în 2015, XSR 900 în 2017 și triciclul Niken la ediția din anul trecut, în 2019.

Yamaha Red Dot Award 2020

Yamaha JWX 2 – Red Dot Best of the Best 2015

De un succes deosebit s-a bucurat și scaunul asistat electric pentru persoane cu dizabilități JWX-2, căruia Yamaha i-a implementat tehnologia utilizată pe bicicletele PAS, fiind distins în anul 2015 cu cel mai important premiu, Red Dot Award Best of the Best.

Alte câteva motociclete au primit de-a lungul ultimilor ani premiul Red Dot la aceeași categorie, design de produs: XP500 TMAX în 2012, WR460F în 2013, MT-09 în 2014, Tricity 125 în 2015 și modelul sportiv YZF-R1 în 2016, în timp ce FJR1300AS și scuterul Xenter 125 au primit mențiuni de onoare în același an 2013.

Yamaha Red Dot Award 2020

Yamaha 242 Limited S

Alte produse Yamaha, mai puțin cunoscute în Europa, au fost premiate la Red Dot Awards: ambarcațiunea de sport 242 Limited S, în 2016, conceptul &Y01, un scaun mobil asistat electric, construit pentru persoane cu dizabilități și MOTOROiD, o motocicletă autonomă, un concept controlat prin inteligență artificială, prezentat de Yamaha în 2018.

Seria de produse Yamaha premiate și diversitatea lor dovedesc încă o dată că premiile de design reprezinta recunoasterea nu doar a frumuseții, ci și a utilității, funcționalității și ingeniozității, de care Yamaha nu duce lipsă.

Yamaha Red Dot Award 2020

Yamaha MOTOROiD 2018

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*