TIBERIU TROIA

Apex Predator, motocicleta câștigătoare a concursului Battle of the Kings 2020

Aleasă de voturile a 50.000 oameni din public, Apex Predator a obținut titlul de King of Kings la ediția din acest an a concursului de personalizare organizat de Harley-Davidson.

Apex Predator

Una dintre cele mai puternice competiții de gen, ediția 2020 a concursului Battle of the Kings, rezervat dealerilor Harley-Davidson din întreaga lume, s-a bucurat de participarea a nu mai puțin de 18 echipe, toate fiind câștigătoare ale edițiilor precedente, tema din acest an a concursului fiind modificarea unei motociclete din gama Sportster.

Apex Predator

Câștigător al concursului, declarat pe baza votului publicului, este Oscar Peralta și operațiunea Harley-Davidson Querétaro, din Mexic, cu proiectul Apex Predator.

Echipa din Querétaro a fost formată din Agustin Anguino, Luis Fernando Perea, Rodrigo Perez, Eduardo Trejo și Yeyo, motto-ul echipei fiind “Born to attack without a challenge. Born to live without rival”.

Apex Predator

Intenția constructorului a fost să creeze o motocicletă cu aspect agresiv, utilizând ca platformă un Sportster XR1200, multe dintre componentele utilizate fiind manufacturate: evacuarea 2-1-2 amplasată sub șa, combinată cu codița cu ventilație lucrată manual și șaua finisată cu Alcantara, împreună cu furca față Showa model Big Piston și, nu în ultimul rând, discurile de frâna tip petală.

Apex Predator

Admisia aerului este încorporată în elementele de caroserie construite, care completează liniile cursive ale motocicletei, alături de farul LED Daymaker, preluat de la modelul Softail Breakout.

Alte câteva componente personalizate, manșoanele, scărițele pilotului și vopseaua de o nuanță rafinată, aduc la rândul lor un plus de valoare întregului proiect.

Apex Predator

Pe locul doi s-a clasat motocicleta Gryps, construită de Harley-Davidson Atena, plecând de la un Sportster Roadster, în timp ce proiectul celor de la Harley-Davidson Thunderbike, din Germania, s-a bucurat de o atenție specială, primind de la Brad Richards, vicepreședinte al departamentului Styling and Design, premiul H-D Styling Team Pick, fiind proiectul ales de colectivul de specialitate al producătorului.

Apex Predator

Proiectul celor de la Harley-Davidson Atena, clasat pe locul 2

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*