TIBERIU TROIA

Prima unitate din noul model Ducati Superleggera V4 a ieșit pe porțile fabricii

Produsă într-o serie limitată de 500 de unități, Superleggera V4 este singura motocicletă înmatriculabilă cu basculă, cadru și jante din fibră de carbon.

O capodoperă a tehnologiei, astfel poate fi caracterizat modelul Ducati Superleggera V4, motocicleta care ridică standardele performanței, a stilului și atenției la detalii.
Toate cele 500 de unități care vor fi produse, vor fi insoțite de un certificat de autenticitate, motocicletele fiind numerotate de la 0 la 500, numărul fiind inscripționat pe ochelarul furcii față și pe cheia de contact.

Primul dintre fericiții 500 de proprietari a fost invitat la sediul firmei din Borgo Panigale pentru a intra în posesia motocicletei Superleggera V4 001/500, unde, peste câteva zile, va fi primit de Claudio Domenicali, CEO al firmei Ducati.

Ducati Superleggera V4

Proiectul Superleggera V4 este unic și caracterul sau special este confirmat de experiența pe care producătorul, împreună cu Ducati Corse, l-au rezervat tuturor celor care vor achiziționa una dintre cele 500 de motociclete: posibilitatea de a testa pe pista circuitului Mugello modelul care participă în Campionatul Mondial de Superbike, WSBK.

O a doua parte a acestui proiect este posibilitatea de a plăti participarea la așa numita “MotoGP Experience”, șansă oferită unui număr de 30 de clienți, visul oricărui pasionat al curselor pe circuit – testul unei motociclete Desmosedici GP pe circuit, sub supravegherea tehnicienilor din echipa Ducati Corse.

Ducati Superleggera V4

Ambele acțiuni anunțate încă de la lansarea proiectului sunt confirmate pentru sezonul 2021.
Atenția la detalii se poate observa nu numai în componentele și finisajele motocicletei, ci și la opțiunea oferită clienților de a personaliza combinezonul pentru circuit cu grafica și culorile motocicletei și cu varianta de air bag din linia de echipament “SuMisura Ducati” pregătită de producător, precum și posibilitatea de a achiziționa o cască de carbon decorată în același fel.

Fiecare motocicletă este livrată cu un kit racing: eșapament complet Akrapovič din titan, pentru competiție, capac deschis pentru ambreiaj produs din fibră de carbon, mască din carbon cu slider pentru basculă, Ducati Data Analyzer + GPS (DDA + GPS), capac racing pentru rezervorul de benzină, protecțție pentru maneta de frână, husă personalizată, stand față/spate, redresor și kituri pentru înlocuirea pieselor necesare utlizării pe stradă, far, sistem de lumini, oglinzi, suport de număr și cric.

Ducati Superleggera V4În fine, fiecare client va primi o replică a motocicletei la scara 1:10, având gravat același număr cu cel al motocicletei.

Prin instalarea kitului de competiție, performanțele și masa motocicletei de serie sunt modificate radical. De la o putere maximă de 224 CP și o masă de 159 kg, adică 16 kg mai puțin decât modelul Panigale V4, Superleggera V4 ajunge la 234 CP și o masă de doar 152,2 kg, rezultând un raport putere/masă de 1,54 CP/kg.

Ducati Superleggera V4

Performanțele motorului și calitatea componentelor prezente pe motocicletă fac din Ducati Superleggera V4 cea mai puternică motocicletă de serie din istorie, iar prețul de 100.000 euro nu este cel mai mare preț anunțat în ultimii 20 de ani, pentru cele câteva modele exclusiviste apărute pe piață.

În încheiere aș fi vrut să vă informez că noul model poate fi comandat și achiziționat de la importatorul local, Ducati România, dar mă tem că toate cele 500 de unități au fost comandate.

Ducati Superleggera V4

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*