TIBERIU TROIA

Echipa Honda câștigă cursa de 24 ore de la Le Mans cu noul CBR1000RR-R Fireblade SP

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP domină cursa 24 de ore de la Le Mans din actualul sezon de anduranță, la câteva luni de la lansarea pe piață.

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP

Piloții echipei oficiale F.C.C. TSR Honda France, Freddy Foray, Mike Di Meglio și Josh Hook au învins în legendara cursă de 24 de ore, după 816 ture parcurse în care au condus în majoritatea timpului, plasând Honda pe cea de-a doua poziție în clasamentul general provizoriu al Campionatului Mondial de Anduranță FIM.

Luând startul de pe poziția a patra pe o pistă uscată, Mika Di Meglio a trecut la conducerea cursei în cel de-al doilea tur și a rămas pe prima poziție până la primul schimb.

După prima oprire la boxe, motocicleta Honda CBR1000RR-R Fireblade SP cu numărul de concurs 5 se afla pe locul doi, ploaia punând stăpânire pe pista circuitului Bugatti, dar piloții echipei Honda au reușit să recâștige prima poziție, în ciuda condițiilor atmosferice nefavorabile.

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP

La finalul primelor opt ore din cea de-a 43-a ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans, echipa F.C.C. TSR Honda France se afla la conducerea cursei, primind bonusul de 10 puncte acordate după opt ore de concurs, reușind să păstreze prima poziție și după 16 ore, pe timpul nopții, rezultat care a adus echipei încă 10 puncte.

Nici unul dintre piloți nu a făcut greșeli, Mike Di Meglio stabilind recordul cursei, cu un tur parcurs în 1’36.985, astfel încât echipa a câștigat cursa cu noul model Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, care s-a dovedit foarte fiabil, după ce, cu câteva luni în urmă a primit premiul Red Dot Design pentru formele sale.

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP

Cu cele 87 de puncte adunate în această ediție a Campionatului Mondial de Anduranță FIM, echipa Honda se pregătește pentru etapa următoare, care va avea loc pe 26 septembrie în Portugalia.

Dar până atunci, mulțumită importatorului din țara noastră, Honda Trading România, voi avea ocazia să vă prezint modelul Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, pe care importatorul îl pregătește pentru test.

Honda CBR1000RR-R Fireblade SP

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*