TIBERIU TROIA

Honda a prezentat noua familie de scutere Forza

Dacă scuterul Forza 125 este restilizat și Forza 350 fusese prezentat în iulie în Thailanda, Forza 750 este un model complet nou.

Honda Forza 750

Honda Forza 750

Intrare în forță a celui mai mare producător de motociclete în segmentul maxiscuterelor, prin modelul Forza 750.

Apariția noului scuter era ușor de anticipat, noul model având motorul instalat pe NC750 în varianta cu dublu ambreiaj și transmisie finală cu lanț, înlocuind vechul model Integra.

Moduri de pilotaj, control al tracțiunii HSTC, accelerație Throttle by Wire, Smartphone Voice Control System, masa de 235 kg, consum mediu declarat de 3,6 ltr/100 km și un design modern, toate aceste caracteristici tehnice ale noului model probabil ca îl vor transforma într-un concurent serios al cunoscutelor vedete ale gamei, Yamaha TMAX 560 și BMW C 650.

Honda Forza 350

Honda Forza 350

Produs la fabrica din Thailanda, țară în care a fost prezentat în premieră cu câteva luni în urmă, Forza 350 este un model nou, nu doar o restilizare a vechiului Forza 300.

Foarte puține componente au fost preluate de la modelul de 300, totul a fost modificat și au fost implementate toate tehnologiile noi utilizate de Honda.

Motorul de 330 cmc din seria eSP+ (enhanced Smart Power Plus) produce o putere maximă de 29,2 CP la 7500 rpm, care permite scuterului atingerea unei viteze maxime de 137 km/h, un cuplu maxim mai mare și un consum mediu de 3,3 ltr/100 km/h, noul motor respectând normele Euro 5.

Noi dotări apărute sunt parbrizul reglabil comandat electric, funcția semnalării frânării de urgență a semnalizatoarelor și sistemul Honda Smartphone Voice Control, instalată pe versiunea Deluxe a scuterului.

Honda Forza 125

Honda Forza 125

Mezinul familiei, scuterul Forza 125 nu a fost importat până acum în România și a suferit numeroase îmbunătățiri față de generația anterioară.

Fiind produs în fabrica din Italia, scuterul are un motor monocilindric care produce 15 CP la 8750 rpm, făcând parte din familia de motoare eSP (enhanced Smart Power), care respectă normele Euro 5 și beneficiază de sistemul de control al tracțiunii HDSTC dezactivabil.

Noul Forza 125 are masa de 161 kg, atinge o viteză maximă de 108 km/h și rămâne de văzut dacă va fi adus și în Romănia.

În perioada următoare vă voi prezenta pe rând toate aceste modele noi, cu detalii și specificațiile tehnice complete.

Familia Honda Forza

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*