TIBERIU TROIA

Vânzările Ducati în 2020 și titlul constructorilor în MotoGP

Cele mai bune 6 luni din istorie permit constructorului italian să încheie anul cu 48042 motociclete vândute în peste 90 de țări.

Vânzările Ducati în 2020

În ciuda situației globale dificile și a celor șapte săptămâni în care fabrica a oprit producția, exact în perioada de vârf a sezonului, situație care a afectat foarte mult reultatul financiar al primelor șase luni, Ducati Motor Company a încheiat 2020 cu un record în a doua jumătate a anului.

Mulțumită vânzărilor reușite din iulie până în decembrie, Ducati a livrat un total de 48042 motociclete în 2020, limitând diferența volumului de vânzări reușit în 2019 cu doar -9,7%, rezultat foarte bun luând în considerare impactul pandemiei și închiderea forțată a fabricii în perioada martie-aprilie.

Creșterea vânzărilor înregistrată în ultimii ani în China a continuat, cu 4041 unități vândute (+26%), această țară devenind cea de-a patra piață de desfacere pentru compania din Borgo Panigale.

Creștere față de volumul vânzărilor din 2019 s-a înregistrat și în Germania, cu 5490 unități (+6,7%) și Elvetia (11,1%), Italia fiind cea mai mare piață de desfacere cu 7100 unități.

Vânzările Ducati în 2020

Claudio Domenicali livrând cea de-a 350.000-a motocicletă Ducati Monster

Cu toată situația globală, anul 2020 a fost caracterizat prin cucerirea titlului mondial al constructorilor în MotoGP, continuarea lărgirii rețelei dealerilor oficiali, inaugurarea unei noi filiale în Australia și intrarea în producție a unor modele limitate, Superleggera V4 și Diavel 1260 Lamborghini.

Cel mai vândut model a fost Streetfighter V4 cu 5730 unități, în timp ce Ducati Scrambler a fost familia cel mai bine vândută cu 9265 unități.

Pentru 2021 gama de modele este cea mai largă de până acum, interesul pasionaților de Ducati fiind reflectat în cea mai mare cerere înregistrată până acum la început de an.

Livrările primelor unități ale modelului Multistrada V4, prima motocicletă din lume cu radar în față și în spate au început și, în lunile care urmează, dealerii Ducati vor primi celelalte modele ale sezonului 2021, inclusiv Panigale V4 SP, SuperSport 950, Monster și Ducati Scrambler Night Shift.

De altfel, unele dintre aceste modele au și ajuns în magazinul din București al importatorului autorizat, Ducati România, noile modele urmând să fie prezentate în momentul apariției.

Vânzările Ducati în 2020

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*