TIBERIU TROIA

Am vizitat fabrica Strindberg, o marcă românească de succes

Mai puțin mediatizată în România, Strindberg este una dintre cele mai cunoscute mărci de echipament sportiv de pe pârtiile de schi din Alpi.

Strindberg

De multe ori am auzit comentarii negative legate de firmele sau mărcile românești.

Din păcate nu suntem vestiți pentru seriozitate, dar asta nu înseamnă că situația este generală sau că nu există și excepții.

De curând am vizitat sediul unei companii din Toplița, producătoare de îmbrăcăminte sportivă și outdoor, deținătoare a mărcii Strindberg, una dintre cele mai cunoscute mărci de profil din Europa.

Culmea este că produsele Strindberg nu sunt atât de cunoscute în țara noastră, pe cât sunt de folosite și apreciate în țările cu tradiție în sporturile de iarnă.

Strindberg

Am aflat cu surprindere că foarte mulți profesioniști din domeniu, monitori de schi, echipe ale unor cluburi renumite, loturi naționale, echipe de Salvamont din cele mai mari stațiuni de schi din Alpi, sunt clienți ai firmei din Toplița.

Membrii unei echipe participante la o expediție în Antarctica organizată de Discovery au fost îmbrăcați din cap până în picioare cu echipament Strindberg, magazinele specializate din țările scandinave fac comenzi importante în fiecare an, ca să nu mai spun că multe dintre piesele produse de Rossignol, Emporio Armani și alte firme cunoscute sunt produse în lohn la fabrica din Toplița.

Care este secretul recunoașterii internaționale ?

E simplu: calitatea croielii, a manoperei și materialele folosite, pentru că nu cred că monitorii de schi din cele mai cunoscute stațiuni din Alpi au fost convinși să aleagă echipamentele Strinberg cu vreun comision.

Strindberg

La invitația făcută de administratorul companiei, aflându-ma în zonă, am vizitat unitatea de producție a firmei.

În primul rând am fost impresionat de curățenia din micul oraș, departe de ceea ce avem în București și, de ce nu, de amabilitatea tuturor celor cu care am intrat în contact.

Am făcut un tur prin toate departamentele firmei, de la proiectare și design, până la croit, cusut, testatare.

Materialele utilizate sunt de cea mai bună calitate, dintre care, cele importante, care trebuie să asigure impermeabilitatea și respirabilitatea, sunt produse în Japonia.

Strindberg

Gama de geci, pantaloni, veste și alte piese de echipament Strindberg este impresionantă, fiecare reper fiind oferit în mai multe variante coloristice iar produsele sunt comercializate în magazinele proprii ale firmei, dintre care unul este deschis în Bolzano, una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din Italia și în magazinele partenerilor din țară, aflate în mai multe orașe mari din România.

Piesele de echipament Strindberg nu sunt proiectate pentru utilizarea pe motocicletă, neavând protecții, dar pot fi folosite la temperaturi scăzute sub echipamentul specializat, având caracteristici performante ale impermeabilității și respirabilității iar piesele cu puf de gâscă sunt foarte ușoare și subțiri, ideale pentru mersul cu motocicleta în sezonul rece.

Datorită calității, a performanțelor oferite de materialele utilizate și a greutății reduse, nu este de mirare că produsele Strindberg sunt oferite și în magazinele mari de echipament moto, unele piese fiind foarte utile motocicliștilor și foarte importante pentru motocicliștii amatori de sporturi de iarnă.

Strindberg

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*