TIBERIU TROIA

Noua colecție Harley-Davidson Icons, exemplu de design american

Prima motocicletă din colecția Icons este Electra Glide Revival, o reinterpretare a celebrului model lansat în 1969, produsă în doar 1500 de exemplare.

Electra Glide Revival

Noua colecție Icons va oferi publicului în fiecare an câte una sau două motociclete, care vor fi reeditări stilizate ale unor modele clasice sau idei noi reprezentând viitorul designului moto.

Toate motocicletele vor fi produse într-o singură serie limitată, vor fi numerotate și vor mai fi însoțite de un certificat de autenticitate.

Colecția Icons își face apariția pe piață cu un prim model, Electra Glide Revival, o motocicletă retro-clasică, pentru nostalgicii care vor să meargă pe o motocicletă al cărei stil nu îmbătrânește niciodată.

Electra Glide Revival

Electra Glide lansată în 1969, motocicleta originală din ale cărei forme se inspiră versiunea Revival, a fost prima echipată cu carena “Batwing”, oferită cu 52 de ani în urmă din fibră de sticlă albă, nevopsită, ca și gențile laterale.

Medalionul metalic de pe rezervor și numele modelului aplicat pe aripa față, ambele inspirate din cele ale modelului original, completează aspectul clasic.

Electra Glide Revival

Electra Glide Revival va fi disponibilă într-o singură variantă coloristică, asemănătoare celei din 1969: alb, albastru, negru și numeroase componente cromate.

Noua motocicletă are un motor Milwaukee Eight 114 (1868 cmc), care produce un cuplu maxim de 160 Nm/3250 rpm, cutie de viteze Cruise Drive cu șase trepte, instalat pe cadrul modelelor Touring, cu furcă față hidraulică Showa Ø 49 mm.

Electra Glide Revival

O coleție de sisteme electronice de siguranță și control numită de producător RDRS Safety Enhacements are în componență ABS activ pe viraje (Cornering Enhanced Anti-Lock Brake System – C-ABS), sistem de frână combinat activ pe viraje (Cornering Enhanced Electronic Linked Braking – C-ELB), control al tracțiunii activ pe viraje (Cornering Enhanced Traction Control System – C-TCS), sistem de control al derapajului (Drag-torque Slip Control System – DSCS) sistem de asistență în rampă – Hill Hold Control (HHC) și pilot automat (Cruise Control).

Electra Glide Revival

Electra Glide Revival va fi produsă în 1500 de unități numerotate, primele motociclete vor ajunge în rețeaua de magazine în cursul lunii mai și prețul noului model va fi 31.476 euro.

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*