TIBERIU TROIA

JvB-moto a realizat primul Harley-Davidson LiveWire personalizat

Proiect comandat de Harley-Davidson Germania, motocicleta LiveWire modificată de firma JvB-moto se numește Silent Alarm.

JvB-moto

Prima motocicletă cu motor electric a companei Harley-Davidson a fost lansată cu doi ani în urmă și vânzările nu au fost spectaculoase.

Poate și din cauza prețului mare, constructorii privați de motociclete și firmele specializate în personalizarea motocicletelor nu au ales acest model și probabil că un astfel de proiect nu ar fi apârut, dacă Harley-Davidson Germania nu ar fi comandat lucrarea firmei JvB-moto din Köln, companie înființată în 2001 de Jens vom Brauck.

JvB-moto

Multe componente ale motocicletei au fost realizate din fibră de carbon: aripa față, măștile roților, codița, carcasa farului în care a fost instalat un element LED, prizele de aer pentru răcirea motorului și carcasele proiectoarelor suplimentare Laser.

Masca rezervorului fals aflată în apropierea cablurilor electrice de înaltă tensiune a fost făcută din fibră de sticlă, fibra de carbon fiind un bun conducător de electricitate.

Toate aceste componente au fost produse în atelierul firmei JvB-moto, alte piese instalate fiind achiziționate de la producători terți.

JvB-moto

Ghidonul și scărițele sunt LSL, manșoanele sunt Performance Machine, maneta de frână este produsă de Pro Brake iar amortizorul spate, una dintre cele mai importante componente instalate, este produs de Sport Evolution, o fostă echipă de Moto 2 din MotoGP și preparatori de motociclete, care lansează propria linie de amortizoare performante.

Pe pagina firmei producătoare, JvB-moto.com, Jens vom Brauck spune despre proiectul Silent Alarm că a vrut să combine liniile și proporțiile clasice cu un limbaj artistic modern, având forme asemănătoare modelelor Café Racer și o poziție care permite folosirea zilnică.

JvB-moto

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*