TIBERIU TROIA

UniBo Motorsport Team sponsorizată de Ducati câștigă Motostudent International Competition 2021

Motocicleta electrică construită de echipa de studenți UniBo Motorsport s-a impus categoric pe circuitul Motorland din Aragon.

UniBo Motorsport Ducati

Motostudent International Competition este un concurs pentru desemnarea celui mai bun prototip pe două roți construit de studenți din întreaga lume.

Proiectul câștigător nu este de ajuns să fie cel mai rapid pe pistă, echipele fiind evaluate pe baza designului, inovației și aspectelor economico-financiare.

Încă din anul 2017, Fundația Ducati finanțează Universitatea din Bologna, a cărei echipă de studenți a început studiul unei motociclete electrice.
În acest an, după realizarea prototipului, echipa UniBo Motorsport s-a prezentat pe circuitul Motorland din Aragon, unde au avut loc testele dinamice ale proiectelor înscrise în competiție, fiind evaluate agilitatea, eficiența sistemelor de frânare și accelerația.

UniBo Motorsport Ducati

Concursul s-a încheiat cu anternamente libere, calificări și concursul propriu-zis, constând în 6 tururi de pistă, în total 30 km, cu scopul de a testa fiabilitatea, abilitățile și posibilitatea vehiculelor de a parcurge distanțe lungi în modul electric.

Prototipul Minerva GN reprezintă o evoluție a primei motociclete electrice construită de echipă pentru evenimentul din 2018.

Cu o masă totală de 125 kg, motocicleta este propulsată de un motor electric de 30 kW furnizat de Federație, împreună cu anvelopele și sistemul de frânare.

UniBo Motorsport Ducati

Toate celelalte componente, baterii, invertor, șasiu, sistem de răcire, sistemul de control al motorului, bord, cablaj și componentele caroseriei au fost realizate de studenți de la zero, cu suportul unităților producătoare din zonă, asistați de inginerii de la Ducati.

Proiectul studenților din Bologna s-a clasat pe primul loc cu un total de 712,6 puncte, la o diferență de 30 puncte față de cea de-a doua clasată.

Victoria echipei UniBo Motorsport reprezintă triumful unei munci de peste trei ani, în diferitele etape ale evenimentului organizat la Aragon: de la faza de proiectare pe calculator, la testele în laborator și, în final, concursul pe circuit.

UniBo Motorsport Ducati

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*