TIBERIU TROIA

Yamaha VR46 Master Camp ediția a 9-a – cum predă ștafeta Valentino Rossi

La Tavullia a început cea de-a 9-a ediție Yamaha VR46 Master Camp, organizată în perioada 17-22 august, la care participă cinci tineri piloți.

Master Camp

Programul de pregătire Yamaha VR46 Master Camp destinat tinerilor piloți este organizat de Valentino Rossi, Yamaha Motor Co. și VR46 Riders Academy.

Cantonamentul Master Camp a fost structurat în așa fel încât să permită piloților să-și îmbunătățească abilitățile în diferite ramuri ale motociclismului, cu ajutorul unor antrenori specializați, inclusiv piloți ai Academiei VR46, multiplul campion de flat track Marco Belli, preparatorul fizic Carlo Casabianca, Lorenzo Daretti, participant la campionatul Monster Energy Yamaha MotoGP‘s eSport și legendarul surfer Alessandro Marcianò, cunoscut pentru recordurile stabilite.

Master Camp

Cei cinci piloți selectionați pentru ediția din acest an a programului de pregătire sunt piloți în campionatul mondial Supersport 300 și în cupa europeană Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2021: Unai Orradre, 17 ani, din Spania și Bahatin Sofuoglu, 17 ani, din Turcia, ambii membri ai echipei Yamaha MS Racing, Humberto “Turquinho” Maier, 15 ani, din Brazilia, Fenton Harrison Seabright, 19 ani, din Marea Britanie și Iker Garcia Abella, 17 ani, din Spania.

Master Camp

Instructorii academiei vor monitoriza progresul cursanților participanți la Master Camp și îi vor ajuta să-și îmbunătățească abilitățile și stilul de pilotaj în competițiile în care iau startul.

Încă de la sosirea la VR46 Motor Ranch, tinerii au făcut un control medical și un test rapid Covid-19, trecute cu bine de toți cursanții, după care au primit echipament complet pus la dispoziție de partenerii oficiali Master Camp, Oakley și Alpinestars.

Master Camp

Prima zi a început cu o încălzire și un program de pregătire fizică la firma specializată Fisio Gym, din Pesaro, activitate coordonată de preparatorul fizic Carlo Casabianca și piloții Academiei VR46 Andrea Migno și Niccolò Antonelli.

Master Camp

La temperaturile care se înregistrează în această perioadă în Italia, după mai multe ture de alergare, cei cinci cursanți s-au bucurat de o pauză de răcorire, un prânz servit la localul lui Rossi din Tavullia, Bar, Ristorante e Pizzeria Da Rossi, la care a fost servită înghețată la desert.

Master Camp

După masă, în drum spre activitățile din partea a doua a primei zile, tinerii piloți au oprit la noul parc pentru copii inaugurat cu mai puțin de o lună în urmă în Tavullia, The Yellow Park, construit de membrii Fan Clubului VR46 în parteneriat cu primăria din Tavullia.

Master Camp

A urmat o disciplină recent adăugată în programul de pregătire Master Camp.

Lorenzo Daretti (aka Trastevere73) a sosit la VR46 Motor Ranch pentru a-i introduce pe cursanți în tainele lumii MotoGP eSport.

Dublul campion mondial și de două ori vicecampion mondial a început cursul cu informații despre modul de utilizare al unui echipament profesional de gaming, ca cel de la ranch, pregătit de MSI Gaming pentru Master Camp.

Master Camp

Expertul eSports a intrat în detalii despre cum poate fi folosit jocul video MotoGP ca o sculă profesională pentru memorarea circuitelor, antrenament și gândire strategică legată de pistă, condițiile climaterice, managementul anvelopelor, depășiri în viraj, avantaje ale motocicletei.

Master Camp

După prima lecție de eSport a sosit momentul unui tur în VR46 Motor Ranch.

Cei cinci au fost întâmpinați de triplul campion de flat track al Marii Britanii și de două ori campion în Statele Unite și în Europa al aceleiași discipline, Marco Belli, cunoscut și ca “Regele nisipurilor”.

Master Camp

El a arătat poziția corectă de pilotaj și toate detaliile importante pentru prima sesiune pe pista de pământ.

După ședința teoretică, cei cinci au încălecat motocicletele Yamaha YZ250F și au început să pună în practică informațiile primite.

Master Camp

S-a exersat controlul derapajelor, slalom printre conurile de cauciuc și abordarea virajelor prin derapaj.

Chiar dacă Belli intenționa să se limiteze la tehnica de bază, progresul înregistrat de piloți a fost atât de rapid, încât el a hotărât că sunt gata pentru a intra pe pista ovală.

Master Camp

A doua zi a cantonamentului a dat posibilitatea participanților să-și demonstreze talentul în două discipline: circuit și off road.

Dimineața antrenamentul a început pe pista circuitului Pomposa, cu motocicletele Yamaha YZF-R3, atât de cunoscute pentru piloți.

Master Camp

Aici au avut parte de o surpriză de proporții: au fost invitați de Valentino Rossi la o scurtă ședință foto și au avut ocazia să-l urmărească în acțiune pe marele campion și pe piloții Academiei VR46, pilotând minimotociclete, urmând să încerce și ei acest tip de motoare în ziua a treia a cursului.

Master Camp

După sesiunea de antrenament pe pistă, a urmat o nouă ședință de flat track la Tavullia, îndrumați de același instructor Marco Belli.

Cursul Master Camp va continua până duminică 22 august.

Master Camp

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*