TIBERIU TROIA

Cum se nasc accesoriile originale Ducati Performance

Procesul de creație al fiecărui reper din gama Ducati Performance urmează aceeași pași pe care îi parcurge crearea oricărei motociclete născută la Borgo Panigale.

Ducati Performance

Întregul proces care duce la apariția accesoriilor originale Ducati începe în paralel cu dezvoltarea motocicletei pentru care sunt create.

Fazele construcției sunt aceleași ca cele pe care designerii pe parcurg atunci când studiază un model nou: totul începe de la un desen, schițe de mână, scanate și retușate apoi pe calculator.

După alegerea celei mai bune variante, schițele sunt digitalizate și, utilizând o imprimantă 3D, este realizat un prim exemplar, care poate fi montat pe motocicletă pentru a fi verificat.

După ce echipa de specialiști ajunge la concluzia că reperul corespunde calitativ și estetic și piesa primește apobarea finală, poate începe procesul de producție în serie.

Ducati Performance

Timpul necesar dezvoltării unui accesoriu Ducati Performance variază în funcție de utilizare.

În cazul genților laterale, care sunt integrate direct pe motocicletă și, din acest motiv, sunt supuse unor considerente tehnice și stilistice suplimentare, procesul de fabricație este complex și meticulos, iar crearea matriței de către furnizor poate dura câteva luni.

Pe de altă parte, pentru alte componente, cum ar fi elementele din aluminiu solid, timpii de producție sunt de câteva săptămâni.

Exemplul genților laterale este, de asemenea, util pentru a înțelege atenția și controlul care preced industrializarea unui accesoriu Ducati Performance.

Ducati Performance

De fapt, după aprobarea stilului, gențile sunt supuse unei serii de teste de rezistență, impermeabilizare și durabilitate, efectuate în colaborare cu departamentul de cercetare și dezvoltare.

Abia după aceea încep lungi teste dinamice, care supun accesoriile unei simulări a utilizării la care vor fi supuse în viața de zi cu zi.

Accesoriile Ducati Performance sunt produse în colaborare cu companii de top din sector pentru a atinge cel mai bun nivel posibil de funcționalitate și estetică.

De exemplu, Ducati a colaborat cu Akrapovič la crearea a două accesorii pentru a îmbunătăți în continuare partea sportivă a noului Multistrada V4: un eșapament derivat din modelul utilizat în competiții și un amortizor de zgomot omologat, ambele componente fiind dedicate exclusiv acestui model.

Ducati Performance

Foto: Ducati

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*