TIBERIU TROIA

SBMC – Grupul Piaggio, Honda, KTM și Yamaha pun bazele standardizării bateriilor

Cei patru mari producători au semnat documentul de înființare a consorțiului Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC), în vederea standardizării bateriilor pentru motociclete și vehicule ușoare electrice.

Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC)

La șase luni de la publicarea scrisorii de intenție pentru formarea unui consorțiu, conducătorii celor patru mari producători, Piaggio Group, Honda Motor Co., Ltd., KTM AG și Yamaha Motor Co., Ltd., au semnat documentul de înființare a acestei organizații.

Fiind angajați în promovarea utilizării pe scară largă a vehiculelor electrice ușoare, membrii fondatori ai consorțiului cred că disponibilitatea unor modele de baterii standardizate este cheia dezvoltării electromobilității de joasă tensiune.

Scopul de bază al consorțiului este acela de a găsi soluții la preocupările pe care clienții le pot avea cu privire la viitorul electromobilității, cum ar fi autonomia, timpul de încărcare, infrastructura și costurile.

SBMC

Acest lucru se va realiza în conformitate cu patru obiective principale:

  1. Elaborarea unor specificații tehnice comune ale sistemelor de baterii schimbabile.
  2. Confirmarea utilizării obișnuite a sistemelor de baterii.
  3. Întocmirea și promovarea specificațiilor comune ale consorțiului și transformarea acestora în standarde europene și ale organismelor internaționale de standardizare.
  4. Extinderea utilizării specificațiilor comune ale consorțiului la nivel global.

Lucrând îndeaproape cu părțile interesate și cu organismele de standardizare naționale, europene și internaționale, membrii fondatori ai consorțiului se vor implica în crearea standardelor tehnice internaționale.

Într-adevăr, disponibilitatea stațiilor de încărcare variază de la țară la țară și informațiile puse la dispoziția utilizatorilor finali sunt deocamdată limitate.

Prin urmare, prin acest consorțiu, Grupul Piaggio, Honda, KTM și Yamaha urmăresc implicarea factorilor de decizie în dezvoltarea și implementarea infrastructurii stațiilor de încărcare pentru promovarea și dezvoltarea vehiculelor electrice ușoare.

Cei patru membri fondatori ai SBMC încurajează toate părțile interesate să se alăture cooperării, pentru a îmbogăți expertiza consorțiului și pentru a asigura pe viitor o prezență largă a bateriilor schimbabile standardizate.

Baterii pentru motociclete

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*