TIBERIU TROIA

Honda a prezentat noul sistem de siguranță și asistență Honda SENSING 360

Utilizând cinci unități radar, Honda SENSING 360 elimină punctele oarbe din jurul vehiculului și contribuie la evitarea coliziunilor și la reducerea sarcinii șoferului.

Honda SENSING 360

Fiind o evoluție a sistemului anterior, Honda SENSING 360 are o plajă extinsă a detecției, utilizând cinci unități radar, care acționează nu numai în față și în spate, ci omnidirecțional în jurul vehiculului.

În cadrul campaniei intitulată „Siguranță pentru toată lumea”, Honda a făcut cercetări și a dezvoltat tehnologii pentru siguranță atât din perspectiva hardware-ului, cât și a software-ului.

De la introducerea sa în 2014, sistemul avansat de asistență Honda SENSING a fost dezvoltat în continuare, fiind extins la modelele de serie, la nivel global.

Honda SENSING 360

Honda SENSING 360 a realizat detecția la 360 de grade prin adăugarea unui total de cinci unități radar în față și la fiecare colț al vehiculului, în plus față de camera monoculară utilizată de actualul Honda SENSING. Această gamă largă de detecție acoperă punctele oarbe din jurul vehiculului, dificil de verificat vizual de către conducător și contribuie la evitarea coliziunilor cu alte vehicule și pietoni, precum și la reducerea sarcinii conducătorului auto.

Punerea în aplicare a tehnologiei Honda SENSING 360 va începe în 2022, odată cu introducerea produsului pe piața chineză.

Honda SENSING 360

Honda se va strădui să extindă aplicația la toate modelele de serie, pentru a fi puse în vânzare pe toate piețele importante până în 2030.

Este de așteptat ca în viitorul apropiat, această tehnologie să fie implementată și pe motociclete, într-o formă adaptată la particularitățile acestui tip de vehicul.

Pentru realizarea tehnologiei Honda SENSING 360 au fost implementate câteva sisteme de siguranță și control: Collision Mitigation Braking System, Front Cross Traffic Warning, Lane Change Collision Mitigation, Lane Change Collision Mitigation, Active Lane Change Assist și  Cornering Speed Assist.

Honda SENSING 360

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*