TIBERIU TROIA

Jonathan Rea omagiat de Casa Regală a Marei Britanii în ultima zi a anului

Jonathan Rea este OBE (Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic), al doilea motociclist din Irlanda de Nord care primește această distincție, după legendarul Joey Dunlop.

Jonathan Rea OBE

Pe 31 decembrie a fost anunțată lista personalităților răsplătite de Casa Regală cu distincții, pentru realizări din diferite domenii.

Unul dintre cei premiați acum este Jonathan Rea, de șase ori campion WSBK, MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic) din 2017, distincție primită după cucerirea primelor trei titluri mondiale consecutive.

Pentru cei care sunt MBE, următoarea distincție este OBE și Rea a fost omagiat a doua oară pentru serviciile aduse motociclismului.

Jonathan Rea

Modest, ca de fiecare dată, Jonathan s-a declarat extrem de recunoscător și profund onorat pentru recunoașterea publică a meritelor sale și mândru să reprezinte în întreaga lume motociclismul din Irlanda de Nord și Marea Britanie.

„Este un moment uimitor pentru mine și familia mea, care este mereu acolo să mă susțină și asta se reflectă în întreaga echipă Kawasaki Racing, precum și în sprijinul prietenilor și fanilor mei de pe tot globul.

Jonathan Rea

La nivel internațional, asta demonstrează că Irlanda de Nord este într-adevăr casa motociclismului”, a declarat campionul.

Jonathan Rea este cel mai de succes pilot din istoria campionatului mondial de Superbike, câștigând șase titluri consecutive în perioada 2015-2020, reușind cea de-a 100 victorie în campionat la etapa inaugurală a ediției din acest an a competiției.

Figură respectată și îndrăgită în motociclismul mondial, Rea este unul dintre cei mai mari sportivi din Irlanda de Nord, iar pilotul de 34 de ani nu și-a încheiat cariera competițională, alături de echipa Kawasaki Racing revenind în lupta pentru un al șaptelea titlu mondial în 2022. 

Jonathan Rea OBE

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*