TIBERIU TROIA

Segway Powersports, cea mai recentă intrare pe piața off-road din România

Segway Powersports este divizia de vehicule off-road a companiei americane Segway Technology, înființată în 2018.

Segway Powersports

Povestea firmei Segway începe în SUA, în iulie 1999, când Dean Lawrence Kamen, om de afaceri american, inginer și inventator de succes, fondează Segway Inc.

Doi ani mai târziu se construiește sediul companiei și o unitate de producție în Bedford, New Hampshire, pentru ca în 2002 să fie lansat pe piață dispozitivul mobil personal Segway PT (Personal Transporter), pus în vânzare prin intermediul platformei Amazon.

Segway Powersports

În același an Segway PT este desemnat de revista Popular Science Magazine ca fiind “Cea mai bună invenție stiințifică a anului”.

Urmează lansarea primul ATV, prototipul “Centaur”, un model atipic, fiind prezentat de revista TIME ca “Una dintre cele mai bune invenții din 2004”.

Segway Powersports

În 2005 sunt prezentate publicului două noi modele, Segway Cross-Terrain (XT) și Golf Transporter (GT), echipate cu baterii Li-Ion, având o autonomie extinsă, cu anvelope pentru toate tipurile de teren și un software special adaptat pentru utilizarea pe suprafețe variate.

2006 – apare a doua generație Segway PT, care oferă control wireless InfoKey și tehnologia revoluționară LeanSteer – schimbarea direcției de mers prin transferul masei corporale în direcția aleasă.

Segway Powersports

După Jocurile Olimpice de vară Beijing 2008, Segway introduce Security Patroller, vehicul dedicat personalului din structurile de ordine și siguranță publică, adoptat de forțele de securitate din Statele Unite, Australia, Canada, Regatul Unit, Germania, Arabia Saudita și multe alte țări.

Pentru mai multă siguranță și control, Segway produce în 2014 primul triciclu, SE-Patroller.

Segway Powersports

Pasul următor era previzibil: Segway Technology înființează o divizie separată în SUA pentru cercetarea, dezvoltarea, producția și distribuția de ATV-uri, UTV-uri și SST-uri, prezentând după un an la EICMA trei modele de serie cu propulsie hibridă – Snarler, Fugleman și Villain, modele a căror distribuție a început în 2020.

Segway Powersports

La doar un an de la lansarea primelor modele Segway Powersports, produsele au fost introduse și în România, prin intermediul distribuitorului autorizat, compania ASP Group East, care le comercializează în magazinele proprii din București și Cluj și în rețeaua magazinelor partenerilor autorizați din teritoriu.

Segway Powersports

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*