TIBERIU TROIA

Echipa Yamaha Ténéré World Raid va participa la Africa Eco Race

Prin programul Ténéré World Raid Rally, Yamaha se întoarce în locul în care a obținut prima mare victorie în cursele de Rally Raid.

Yamaha Yamaha Ténéré World Raid

Istoria prezenței firmei Yamaha în cursele organizate pe tărâm african începe cu victoria obținută de Cyril Neveu în 1979, la prima ediție a Raliului Paris Dakar.

Luând startul în octombrie în competiția Africa Eco Race, cu startul în Monaco și sosirea în Senegal, Yamaha închide un cerc în timp, revenind în locul care a inspirat numele modelului Ténéré, confirmând direcția în care se orientează compania, care încearcă să reconecteze programul Rally Raid cu spiritul de aventură adevărată, utilizând motociclete pe care orice client le poate folosi și aprecia.

Scopul companiei Yamaha în abordarea unui raliu african cu 12 etape cu o motocicletă de serie este acela de a dovedi ADN-ul excepțional al noului model Ténéré World Raid, dar și de a pregăti un program extins pentru clienți, care își propune să susțină moral al clienților Ténéré care participă de la competiții naționale, până la evenimente internaționale de Rally Raid.

Yamaha Yamaha Ténéré World Raid

Noul program de Rally Raid va marca, de asemenea, începutul unui parteneriat cu Riders for Health, un sponsor foarte special pe care Yamaha este mândră să-l primescă în echipa Ténéré World Raid pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la munca extraordinară desfășurată de organizația de caritate care furnizează, gestionează și întreține motociclete pentru operațiuni axate pe asistență medicală în Africa.

Echipa Yamaha Ténéré World Raid va fi condusă în numele Yamaha de către Rebel X Sports, sub conducerea team managerului Manuel Lucchese, un om foare cunoscut în lumea curselor de Rally Raid.

Pilotul italian Alessandro Botturi, câștigător al precedentelor două ediții ale cursei, și spaniolul Pol Tarres vor participa la cea de-a 14-a ediție a raliului la bordul unei versiuni de competiție a modelului lansat recent Ténéré 700 World Raid.

Yamaha Yamaha Ténéré World Raid

Botturi și Tarres vor accepta această provocare unică pilotând motocicletele dezvoltate de Yamaha pe platforma noului Ténéré 700 World Raid, având numeroase piese GYTR specializate, un rezervor de combustibil mai mare și suspensie KYB, pentru a rezista mai bine cerințelor extreme ale un Rally Raid competitiv.

Botturi, în vârstă de 46 de ani, a fost și campion International Six Day Trial în 2005 și 2007, a concurat în Campionatul Mondial de Enduro și în numeroase ediții ale Raliului Dakar.

Coechipierul lui Botturi, Tarres, a urmat o carieră similară, concurând la trial înainte de a trece la Campionatul Mondial de Enduro. Spaniolul în vârstă de 27 de ani este renumit pentru că a acceptat unele dintre cele mai grele provocări de enduro din lume la bordul unei motociclete Yamaha Ténéré 700 și, de asemenea, pentru videoclipurile sale „Seeker” de pe YouTube, care sfidează gravitația.

Yamaha Yamaha Ténéré World Raid

Echipa Yamaha Ténéré World Raid se va pregăti pentru AER participând la Tunisian Desert Challenge între 21 și 29 aprilie, care cuprinde opt etape și acoperă peste 2.700 km.

Este primul pas important în pregătirea motocicletelor și a pilotilor gata să accepte provocarea Africa Eco Race în cursul acestui an.

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*