TIBERIU TROIA

Echipa de motociclism a clubului Steaua a câștigat din nou campionatul pe echipe la motocros

Pentru a șaptea oară în ultimii opt ani echipa Steaua domină autoritar competițiile de motocros pe echipe avându-l ca lider pe campionul Tompa Krisztian.

Steaua campioană pe echipe la motocros

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc campionatul național de motocros pe echipe, competiție organizată pe circuitul Oltenia Racing Park.

Cu o echipă mai mică decât cele ale cluburilor concurente și cu un buget redus, echipa de motociclism a clubului Steaua a reușit victoria, apărându-și titlul de campioană obținut sezonul trecut.

Este cel de-al unsprezecelea titlu de campioană pe echipe reușit de echipă începând din 2006 și cel de-al șaptelea în ultimii opt ani.

Steaua campioană pe echipe la motocros

Ramură a motociclismului de performanță românesc cu istorie și rezultate notabile, motocrosul a intrat într-un con de penumbră în ultimii ani, odată cu creșterea interesului pentru alte discipline ale motociclismului și dispariția multor echipe cu tradiție. 

Au rezistat doar câteva echipe, a căror supraviețuire se datorează entuziasmului unor mari pasionați.

În cazul echipei Steaua, prezența permanentă a echipei pe podiumurile de premiere și rezultatele de excepție sunt urmarea firească a efortului antrenorului Traian Mihăilescu, magicianul care a reușit sute de titluri de campion pentru sportivii pe care i-a îndrumat de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate.

Steaua campioană pe echipe la motocros

Asemea performanțe nu pot fi atinse doar prin munca unui singur om, ci a unei întregi echipe, nu degeaba competiția este rezervată echipelor.

La Steaua, lider al sportivilor și exemplu permanent pentru colegii mai tineri a fost pilotul Tompa Krisztian, unul dintre cei mai talentați sportivi ai generației actuale, om care a obținut în acest an victoria în Campionatul Balcanic și în Campionatul Național Individual, ambele la clasa MX2 și, totodată, recunoașterea unanimă a valorii sale internaționale.

La victoria echipei și-au adus contribuția și piloții participanți la alte clase de concurs, dintre care nu mai puțin de șase sportivi sunt membri a două familii. Cociu Mihail, Nicolae și Nicolas au venit la fiecare cursă din Republica Moldova pentru reușita echipei și, alături de Becze Tihamer, Becze Vince și Vilmos, au punctat decisiv la clasele la care au luat startul.

Steaua campioană pe echipe la motocros

Pentru a nu trece cu vederea contribuția sportivilor de la clasele rezervate juniorilor, importante au fost și punctele obținute de Robu Sergiu, Marian Daniel și Gângurean Artemii. 

De altfel, în acest sezon, pe lângă victoria în campionatul pe echipe și adevărata demonstrație de forță a campionului Tompa Krisztian, sportivii clubului Steaua au obținut victorii și în campionatul individual, dovedind încă odată valoarea individuală a sportivilor echipei.

– Marian Daniel (11 ani) – Vicecampion Balcanic și Campion Național – clasa 65 cmc;

– Novoidarschi Nichita (16 ani) – Vicecampion Național – clasa MX2 J (125 cmc).

Steaua campioană pe echipe la motocros

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*