TIBERIU TROIA

Începuturile clasei Superbike în Romania – etapa finală a primului Campionat Naţional, filmare la Caransebeş – 15 octombrie 1995

La Caransebeş s-a desfăşurat ultima etapă a Campionatului Naţional de motociclism viteză ediţia 1995, la care cele 2 clase mari, 250cc şi Superbike au alergat împreună, cu clasament separat.

1995 a fost primul an în care s-a alergat la clasa Superbike, chiar dacă regulamentul nu era cel de azi.

Înca nu apăruse clasa Supersport, aşa că motocicletele care participau aveau capacităţi cilindrice de la 250cc în sus.

Nici oficialii Federaţiei de Motociclism, sau arbitrii delegaţi nu erau foarte bine pregătiţi (ceea ce este valabil şi azi), astfel încât nimeni nu şi-a dat seama că cele 34 de puncte avans pe care le aveam faţă de ocupantul locului 2 din clasamentul general, reprezentau titlul meu de Campion.

Cu alte cuvinte, chiar dacă nu aş fi venit la ultima cursă, tot aş fi fost Campion în acel an.

Dar cum aşa ceva nu se face, am venit, am încercat să câştig din nou şi am terminat pe locul 2, obţinând astfel primul titlu de Campion Naţional la clasa Superbike, al 11-lea titlu de Campion din carieră.

Superbike

1995 – Tiberiu Troia – Yamaha YZF750Sp model 1994

Dacă nu aţi văzut toate testele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul de YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia