TIBERIU TROIA

“King” Carl Fogarty a împlinit azi 50 ani. Happy Birthday Champ !

Carl Fogarty

Carl Fogarty, întotdeauna un răzvrătit

În ciclul “Să ne respectăm campionii” azi Carl Fogarty, de 4 ori Campion Mondial de Superbike.

Carl Fogarty

Pentru cei care l-au admirat pe circuite este de necrezut: Carl Fogarty, cel mai spectaculos pilot de Superbike, cu un stil atletic de pilotaj, nonconformist, exuberant şi iubit de toată lumea a împlinit 50 ani.

Carl Fogarty

Carl Fogarty, unul dintre ultimii cavaleri care respectă steagul naţional

O viaţă dedicata motociclismului plină de victorii greu de egalat, fiecare dintre cursele câştigate fiind o poveste memorabilă.

De 3 ori Campion Mondial la Formula 1 – 750cc, de 4 ori Campion Mondial Superbike, victorie la prima participare pe Insula Man, categoria Lightweight şi 3 victorii la TT seniori, cu un record de tur care a rezistat 7 ani, victorie în cursa de 24 ore de la Le Mans, victorie la Bol d’Or şi Campionatul Mondial de Anduranţă, victorie în cursa de Grand Prix de la Ulster, cu record de tur, victorie în cursa North West 200, în faţa fraţilor Dunlop, stabilind record de tur.

Carl Fogarty

Garajul lui Carl Fogarty

Este recunoscut ca pilotul care a făcut minuni cu Ducati, dar victoriile sale au fost reuşite cu motociclete Cagiva, Honda, Yamaha, Kawasaki şi numeroase modele de Ducati.

O astfel de carieră glorioasă a putut fi întreruptă numai de o accidentare teribilă, care l-a obligat să treacă la nivelul superior, devenind proprietar şi manager de echipă, un adevărat ambasador al acestui sport.

Carl Fogarty

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de motociclete, testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.