TIBERIU TROIA

La ce servesc prezentările de echipamente şi cui sunt de folos

Am început să fac prezentări de echipamente de vreo două luni şi, tocmai când credeam că fac o treabă bună, am dat de nemulţumiţi.

echipamente

Cu ani în urmă găseam pe Internet prezentări de accesorii şi echipamente care, pe vremea aceea, erau puţine la număr. Nu aveam idee că voi ajunge să fac chiar eu aşa ceva, pentru că atunci nu mă gândeam să-mi fac un blog.

Anii au trecut, pe Internet sunt din ce în ce mai multe astfel de materiale filmate, dar, în limba română au rămas tot puţine.

Cu câteva luni în urmă, crezând că fac o treabă bună, am început să fac, împreună cu prieteni şi parteneri, astfel de mici materiale, în care încerc să rămân obiectiv, să prezint “la rece” caracteristicile respectivului obiect, material şi dotări, fie cască, geacă, pantalon, sau ce o să mai apară, fără să avantajez, sau să desconsider vreun obiect, sau pe producătorul lui.

De la început am hotărât să nu fac comparaţii între două obiecte similare, pentru că ar exista suspiciunea că am ales în aşa fel, încât să pot avantaja unul dintre ele.

De altfel, pe site-urile magazinelor online cu tradiţie şi experienţă, nu prea sunt comparate obiecte, ci sunt prezentate simplu.

Eu nu am magazin online şi nu vreau să vă vând nimic de aici, de pe POVEŞTI CU MOTOARE, ci vreau doar să completez gama informaţiilor care pot fi găsite aici.

Tocmai când credeam că fac bine ceea ce fac, au început să apară nemulţumiţi, în primul rând de nivelul preţurilor accesoriilor prezentate.

Eu nu produc accesoriile respective, nici nu stabilesc preţurile lor, doar le prezint, aşa cum sunt prezentate prin alte părţi.

echipamente

În ceea ce priveşte nivelul preţurilor, toţi importatorii seriosi din România practică preţurile recomandate de producători, care sunt cam aceleaşi în toate ţările civilizate, fiind influenţate doar de nivelul taxelor locale, care sunt uneori diferite.

Ştiu că veniturile românilor de rând nu se ridică la nivelul oamenilor din ţările civilizate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mai vorbim despre marfa de bună calitate, pentru că mulţi nu ne-o permitem.

Pe acest principiu greşit, ar trebui să nu mai fie în România decât marfă ieftină, pentru că suntem o ţară săracă şi “jignim” oamenii fără posibilităţi (aşa cum mi s-a reproşat).

Ar trebui ca preocuparea noastră să fie cum să ajungem la o situaţie financiară care să ne permită echipamente de calitate, sigure şi eficace, nu de ce alţii au şi noi nu.

Alţii au pentru că produc mai mult ca noi, din diferite motive: sunt mai deştepţi, muncesc mai mult, au avut noroc de părinţi, sau poate chiar fură, dar treaba noastră ar trebui să fie cum să avem şi noi ce au ei, nu să ne îngrijim cum să înjunghiem capra vecinului.

Partea plină a paharului (pentru că a fost şi o latură bună a prezentării de echipamente) este că au existat şi oameni care au apreciat materialele făcute, au ales să cumpere unele produse şi, după ce le-au luat şi le-au purtat, s-au simţit datori să-mi împărtăşească părerea lor şi chiar să-mi mulţumească pentru recomandare.

Mai jos este mesajul primit de la Radu Șpanunul dintre cititorii materialelor mele, prieten pe Facebook pe care nu-l cunosc, dar căruia îi mulţumesc pentru impresiile trimise, pe care le-am făcut publice cerându-i acordul.

Bună ziua.

Vă urmăresc pagina de Facebook şi canalulechipamente Youtube cred că de când au apărut.

Nu ştiu dacă primiţi mesaje cu feedback-uri, aşa că m-am gândit să vă scriu în legâtura cu casca Pioneer de la LS2, cască pe care aţi prezentat-o de puţin timp.

După ce am văzut prezentarea, am căutat-o pe site-ul promovat şi m-am hotărat să o iau. Ieri am fost primă data cu ea într-o tură scurtă, dar care a inclus şi on şi off road. Vreau să zic că înainte de LS2 am avut un AGV K3 din 2010 şi cu ea o compar.

Flux de aer net superior la LS2 (implicit puţin mai mult zgomot, dar deloc deranjant). Din punctul de vedere al calităţii aş spune că sunt pe picior de egalitate. Sistemul de închidere l-am privit cu suspiciune, dar este foarte comod şi poate fi închisă casca foarte uşor şi cu mănuşile pe mâini. 

La viteza de aprox. 90-100km/h cozorocul nu “prinde” aer şi nu incomodează, iar treaba cu vizorul de soare este foarte utilă (la AGV am 2 vizoare, unul transparent şi unul fumuriu şi s-a întâmplat să mă prindă seara, sau ploaia pe drum şi să nu văd) şi din nou acest sistem este uşor de utilizat din mers.

În concluzie, mă bucur ca aţi prezentat această cască şi că am ales s-o cumpăr.

Vă urez spor la treabă, cât mai multe episoade şi asfalt uscat !

echipamente

Pentru mine, astfel de mesaje reprezintă o recunoaştere a faptului că lucrul făcut a servit cuiva şi, dacă am putut ajuta şi mulţumi măcar un om, munca nu a fost făcută în zadar, deci sunt pe drumul cel bun.

.

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*