TIBERIU TROIA

Prezentare geacă touring Alpinestar Andes

Geaca Alpinestar Andes este impermeabilă datorită membranei interioare Drystar şi este produsă din materiale rezistente, de densităţi diferite.

Geaca este recomandată pentru folosinţa de-a lungul a trei sezoane, toamna, iarna şi primăvara, cu menţiunea că poate fi utilizată şi in zilele de vară, nu foarte călduroase.

Materialul de bază din care este construită geaca este poliester 600D şi 1000D, D fiind prescurtarea de la Denier, unitatea de măsură a densităţii materialelor.

La coate, zonă de posibil impact, este aplicată pe exterior o porţiune de poliuretan cu un model tridimensional, având o rezistenţă la fricţiune mai mare decât poliesterul.

Pe toată lungimea mânecilor sunt aplicate nişte porţiuni din aramidă elastică. Aramidele sunt poliamide aromatice, o familie de fibre sintetice foarte rezistente, cel mai cunoscut material din aceasta familie fiind kevlarul, folosit în industria aerospaţială, având multiple aplicaţii militare.

Acest material elastic este mai uşor decâtalpinestar_andes poliesterul şi permite corpului să respire.

La interior se află un strat intermediar, o membrană din Drystar, material patentat de Alpinestar, care nu este aplicat pe stratul exterior, sau laminat, ca membrana Gore-Tex, ci este liberă, pe toată suprafaţa gecii. Membrana este 100% impermeabilă, dar nu poate fi înlăturată.

Pentru a permite folosirea gecii şi pe timpul verii, există un sistem de ventilaţie, cu două fante de admisie a aerului pe piept şi alte două fante de evacuare la spate, toate închise cu fermoar, dar aerul circulă prin interiorul căptuşelii, nu aeriseşte corpul, ci căptuşeala.

Geaca este echipată cu protecţii omologate la coate şi umeri iar în faţă şi la spate sunt prevăzute buzunare pentru instalarea protecţiilor pectorală şi dorsale oferite de producător ca opţionale.

La gât şi la mâneci, geaca se închide cu barete cu microvelcro, iar la talie există curele de ajustare a volumului.

Ca orice geacă de touring, Alpinestar Andes are numeroase buzunare, din care două impermeabile la talie, două rezistente la apă la piept, unul mare impermeabil la spate şi buzunare interioare.

La interior există o mesadă matlasată pentru iarnă, ataşată de geacă printr-un fermoar, fiind disponibilă ca accesoriu opţional şi o mesadă de vară, mai subţire.

Tot printr-un fermoar existent se poate face conexiunea cu pantalonul Alpinestar Andes.

alpinestar_andes

Geaca Alpinestar Andes este disponibilă în mai multe variante de culoare, se produce în dimensiuni de la S la 4XL, preţul ei este 253 EURO şi poate fi cumpărată din magazinul firmei Motodynamics SRL din Bucureşti, importatorul oficial Yamaha în România, devenită distribuitor al produselor Alpinestar.

 

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*