TIBERIU TROIA

Graham Jarvis câștigă Red Bull Romaniacs 2017

Red Bull Romaniacs 2017 a fost cea mai dificilă ediție de până acum, iar Graham Jarvis ridică ștacheta performanței obținând cea de-a 6-a victorie.

Încă din prima zi, etapa Prolog a dovedit încă odată (dacă mai era nevoie), că Red Bull Romaniacs este cea mai dură competiție de hard enduro desfășurată de-a lungul a mai multe zile.

Chiar dacă Alfredo Gomez, declarat de organizatori ca fiind unul dintre favoriții clasei Gold, a fost învingător al spectacolului desfășurat în mijlocul orașului, șansele sale la victoria finală erau numai teoretice, cei doi prim soliști, Graham Jarvis și Jonathan Walker având performanțe superioare.

Din păcate, acest lucru s-a adeverit chiar din prima zi de concurs în afara orașului, când atât Gomez, cât și Wade Young (un alt favorit al organizatorilor), au fost nevoiți să abandoneze din cauza unor accidentări, iar Jonny Walker a fost pus în situația de a continua cu greu, serios afectat de o căzătură, care i-a anulat orice șansă de a căștiga competiția la general.

Graham Jarvis s-a văzut în postura de lider, următorul concurent, Mario Roman neavând suficiente arme pentru a-l depăși pe Jarvis, în timp ce Paul Bolton a ratat un punct de control, primind o penalizare care l-a scos din lupta pentru primul loc.

Romaniacs 2017

Mario Roman la Red Bull Romaniacs 2017

Graham Jarvis, poreclit încă de anul trecut “Regele Carpaților”, adaugă încă o victorie spectaculoasă zestrei sale greu de egalat, dovedind fără nici o îndoială că este cel mai tehnic pilot pe care spectatorii români l-au văzut în acțiune.

În clasamentul general el a fost urmat de Mario Roman și Paul Bolton, în timp ce Mani Gyenes a reușit la clasa Silver un binemeritat loc 2, fiind sprijinit încă odată de Marcel Butuza, om de sport și mare sufletist, care i-a oferit pentru concurs motocicleta personală și tot sprijinul necesar.

Chiar dacă Red Bull Romaniacs 2017 a fost un spectacol total, cu o organizare și o mediatizare de excepție, au fost mulți care și-au pus întrebarea dacă nu s-a mers prea departe.

Este hard enduro sau enduro extrem ?

De ce au fost stabilite niște porțiuni ale traseului imposibil de parcurs fără ajutor, chiar în condiții de teren uscat ?

Oare este normal ca nici un pilot să nu poată urca fără ajutor, chiar liderul, recunoscut ca cel mai talentat, tehnic și bine pregătit pilot, să poată parcurge o porțiune de traseu numai cu ajutorul a 3-4 spectatori ?

Romaniacs 2017

Graham Jarvis – Red Bull Romaniacs 2017

Trecând peste întrebările și nelămuririle unora, Red Bull Romaniacs rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, ducând faima țării noastre și a frumuseților ei pe toate meridianele globului.

.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 29 iulie 2017.

Foto: Red Bull Content Pool, arhiva personală

Emanuel Gyenes la Romaniacs 2017

Emanuel Gyenes la Red Bull Romaniacs 2017, locul 2 la clasa Silver

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*