TIBERIU TROIA

Liderul clasamentului general, Adrien Van Beveren, abandonează în Raliul Dakar

După un parcurs impresionant, Adrien Van Beveren, “Micul prinț al nisipului”, abandonează în urma unei fracturi de claviculă.

Adrien Van Beveren

La cei 27 de ani împliniți chiar la startul acestei ediții a Raliului Dakar, Adrien Van Beveren se anunța a fi cel mai promițător pilot al actualei echipe oficiale Yamaha.

Îl recomanda în această postură o carieră de excepție, începută cu o mini motocicletă găsită la piciorul bradului de Crăciun, urmată de prezența în toate disciplinele sportive moto posibile, de la viteză, până la motocros și supercros.

Porecla “Micul prinț al nisipului” a primit-o ca urmare a succeselor repurtate în cursele pe nisip, curse al căror specialist a devenit, câștigând de trei ori Touquet Enduropale, după care a trecut la rally-raid în cadrul echipei oficiale Yamaha.

La prezentarea noilor modele de serie pentru sezonul 2018, în cadrul evenimentului de presă organizat înainte de deschiderea expoziției internaționale de la Milano, EICMA 2017, lui Adrien Van Beveren i-a revenit onoarea de a prezenta celor din sală modelul concept Yamaha Tenere 700.

Cu această ocazie, fiind singurul membru al echipei de rally-raid, el a împărtășit reprezentanților presei câteva gânduri legate de intențiile colectivului.

Adrien Van Beveren

Adrien Van Beveren la prezentarea noilor modele Yamaha de la EICMA 2017

Echipa era pregătită să atace podiumul de premiere al Raliului Dakar, motocicleta era competitivă, iar locul 4 obținut de Adrien în ediția trecută, la numai 48 de secunde în spatele locului 3, dădea mari speranțe tuturor.

Încă din prima etapă, Adrien a ocupat locul 2 la general, trecând la conducere din etapa a 5-a. După peste 4300 de kilometri, el se afla la doar 22 de secunde în fața lui Kevin Benavides, unul dintre piloții echipei oficiale Honda.

În etapa a 9-a, cu numai 3 kilometri înainte de sosire, Adrien Van Beveren cade la viteză mare, pe o suprafață de nisip foarte afânat, despre care declarase că nu a mai întâlnit până acum.

Cu o claviculă fracturată și lovit la piept și la coloană încearcă să repornească, cade după câțiva metri, repornește, dar, după câteva sute de metri, durerile atroce îl determină să oprească, fiind transportat la spital cu helicopterul.

Chiar dacă această ediție a Raliului Dakar nu s-a încheiat, visul echipei oficiale Yamaha de a reveni pe podiumul final se năruiește, iar bătălia se dă în continuare între piloții echipelor KTM si Honda.

Adrien Van Beveren

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*