TIBERIU TROIA

Honda X-ADV – test și prezentare – varianta video

Încă de la apariția modelului X-ADV am fost surprins de formele îndrăznețe, ca și de întregul concept. Fiind un model mai puțin vândut în România, era normal ca importatorul să nu aibă dispobibil pentru test o astfel de motocicletă, așa că nu mă așteptam să văd cum merge.

Soarta a făcut ca la puțin timp, prietenul meu Denis să-mi ofere motocicleta sa pentru test, dar m-a prevenit să fiu atent pentru că este foarte înaltă.

Nu ar fi fost prima motocicletă înaltă pe care merg, cât de înaltă putea să fie ca să fiu prevenit ?

Când m-am suit prima dată pe șa am înțeles: e într-adevăr înaltă, chiar foarte înaltă.

Atât de înaltă, încât la opriri, dacă ai mai puțin de 1,75 m, trebuie să sari în fața șeii.

Puțin intimidat de acest detaliu pe care nu îl citisem în nici unul dintre testele publicate, la început am fost foarte precaut.

Norocul meu a fost că locul de plecare în test nu se afla în centrul orașului, pentru că altfel ar fi fost obositor și enervant să sar de pe șa la fiecare oprire în trafic.

Cu siguranță, cineva care intenționează să achiziționeze o astfel de motocicletă (sau scuter ?) trebuie să se uite bine în oglindă dacă are de gând să meargă și în oraș cu ea.

Honda X-ADV

Trecând peste acest inconvenient, care face ca motocicleta (sau scuterul ?) să-și selecteze folositorii, prima senzație este deosebită, datorită poziției înalte, rezultată prin cumularea înălțimii șeii și a gardei la sol și, de ce să nu recunoaștem, datorită formelor spectaculoase și cu totul neobișnuite ale motocicletei.

Liniile caroseriei modelului X-ADV seamănă izbitor de tare cu Africa Twin și nu este întâmplător, pentru că ambele modele sunt opera aceluiași creator, designerul italian Maurizio Carbonara.

De altfel, întregul proiect și inițiativa aparțin unui colectiv de tehnicieni din Italia, cel de la care a plecat ideea și care a convins persoanele de decizie din Japonia fiind Daniele Lucchesi, un adevărat vizionar.

.

Fragment din articolul publicat în revista Auto Motor și Sport apărută în luna mai 2018.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 5 mai 2018.

Prețul modelului Honda X-ADV este 11.690 euro și poate fi comandat la magazinul firmei Motor Team din București, dealer autorizat Honda.

Honda X-ADV

Echipament folosit în test:

Cască Suomi MX Tourer – distribuitor Motor Team

– Geacă Wintex

– Pantaloni Wintex

– Cizme Puma

Mănuşi Spidi TX-1 – distribuitor Motor Team

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul   POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*