TIBERIU TROIA

Suzuki va produce cel mai rapid model de până acum, GSX-R1000 Ryuyo

GSX-R1000 Ryuyo va fi prezentat publicului la EICMA, în noiembrie, când va începe și vânzarea primei serii de 20 de unități. Prețul: 29.990 euro.

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

Proiectul GSX-R1000 Ryuyo este inițiativa companiei Suzuki Italia, fiind un omagiu adus centrului de cercetare și dezvoltare de la Ryuyo și reprezintă rezultatul colaborării a numeroase companii: Yoshimura, Öhlins, Dunlop, Brembo, K&N, Motul, D.I.D și nu numai.

Cele mai spectaculoase date tehnice publicate de producător până acum sunt puterea maximă și masa la gol a motocicletei, cei 212 CP și cele 168 kg fiind cu adevărat de vârf.

Este adevărat că modelul GSX-R1000 Ryuyo va fi unul de serie mică, în primă fază urmând să fie produse și vândute doar 20 de unități, cu un preț pe măsură: 29.990 euro.

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

Multe dintre piesele componente sunt repere exclusiviste, de competiție și, ținând cont de acestea, prețul devine unul foarte competitiv, dacă comparăm GSX-R1000 Ryuyo cu MV Agusta F4 RC – 36.000 euro, sau Honda RC213V-S, model înmatriculabil de 180.000 euro.

Yoshimura, unul dintre partenerii strategici ai producătorului Suzuki, a pus la dispoziție un sistem complet de evacuare, modelul R-11, din titan, unitatea centrală de control EM PRO și cablajul de competiție.

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

Așa cum era de așteptat la o astfel de motocicletă, sistemul de frânare este în întregime alcătuit din componente Brembo, iar amortizoarele sunt cele mai performante modele produse de Öhlins, pe față cartuș NIX 30 și TTX GP pe spate, completate de amortizorul de direcție de competiție.

Carenaj complet din carbon, scărițe GP EVO, butoane de competiție, accelerație rapidă și toate celelalte detalii care intră în componența unei motociclete de curse, GSX-R1000 Ryuyo fiind însă înmatriculabilă.

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

Mi-ar face plăcere să vă informez că acest model va putea fi comandat în România, dar cred că acest lucru nu este posibil, cel puțin nu prin canalele oficiale.

Că s-ar putea să vedem și la noi o astfel de motocicletă, asta nu ar fi exclus, pentru că, probabil se va găsi un cutezător, pe care îl deranjează în buzunar cei 30.000 euro necesari și, dacă asta va deveni realitate, eu îi doresc încă de pe acum s-o folosească sănătos.

Sursa: Suzuki Moto Italia

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

Pentru fanii firmei Suzuki, mai jos sunt câteva articole postate recent.

Prezentare Suzuki GSX250R model 2018

Suzuki a făcut publice detaliile tehnice ale modelului RM-Z250 2019

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*