TIBERIU TROIA

Lilith 1200R, creația firmei Bartcycles, expusă la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Una dintre cele mai interesante motociclete produse de firma din Cehia este Lilith 1200R, lucrare care a durat trei ani.

Lilith 1200R

Harley-Davidson a sărbătorit la Praga 115 ani de la înființare și, în cadrul seriei de evenimente care au avut loc, a fost organizată o expoziție de motociclete realizate de cei mai importanți constructori din Europa.

Un loc de cinste l-au avut lucrările firmelor din Cehia, țara cu tradiție în construcția de motociclete de serie, dar și cu foarte multe firme specializate în construcția de proiecte personalizate.

Lilith 1200R

Una dintre cele mai spectaculoase lucrări a fost motocicleta Lilith 1200R, produsă de firma Bartcycles, înființată în 2005 de František Bártik, în orașul Jablonec nad Nisou din nordul Boemiei.

Proiectul a plecat de la un motor Harley-Davidson Sportster 1200, toate celelalte repere importante fiind produse artizanal de constructor.

Lilith 1200R

Atât componentele din fibră de carbon, cât și cele realizate din plastic sau aluminiu, sunt fiecare în parte o operă de artă, unele fiind produse manual.

Motocicleta a fost apreciată de cunoscători încă de la apariție, primind numeroase premii la concursurile de specialitate la care a fost expusă.

Lilith 1200R

– Locul 1 la categoria Freestyle, Big Lake Custom 2015

– Best of Show, Big Lake Custom 2015

– Locul 1 la categoria Freestyle, Customs of Slovakia 2015

– Best of Show, Customs of Slovakia 2015

– Locul 2 la categoria Freestyle, Bohemian Custom Bike Praga 2017

Lilith 1200R

Lilith 1200R

Lilith 1200R

Lilith 1200R

Lilith 1200R

La expoziția 115 ani Harley-Davidson de la Praga, Lilith 1200R a fost unul dintre cele mai apreciate proiecte, aflându-se într-o companie selectă, alături de motociclete spectaculoase, proiecte pe care le-am prezentat în articolele postate până acum, materiale pe care le-am selecționat mai jos.

The Recidivist – prima motocicletă tatuată prezentată la Praga

Vortep, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

The Time Machine, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Union, prima motocicletă cu ataș prezentată la AMD, proiect expus la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Henry, The Cops Killer – motocicleta firmei MS Tuning, expusă la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Toate poveștile postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi citite și pe pagina de Facebook, pe LinkedInTwitterGoogle+, iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*