TIBERIU TROIA

Polaris a prezentat RZR Pro XP Race, modelul pentru Raliul Dakar 2021

Polaris RZR, cea mai titrată marcă în cursele categoriei UTV, a lansat modelul RZR Pro XP Race, care va concura în ediția 2021 a Raliului Dakar.

RZR Pro XP

 

Polaris este producătorul care a obținut cele mai multe victorii în ultimul an, echipa oficială RZR Factory Racing Team învingând în cursele Baja 1000, Baja 500, WORCS, East Coast XC și Campionatul Mondial UTV.

Echipa va lua startul la categoria T4, modelul RZR care va participa având numeroase componente preluate de la modelul de serie, scopul constructorului fiind acle de a dovedi fiabilitatea vehicolului și performanțele motorului în condițiile participării la cea mai dură compeție din lume.

Vor fi instalate motorul de serie Pro XP, sistemul turbo, intercooler, transmisia, etrierele și multe alte piese.

RZR Pro XP

Motorul care echipează RZR Factory Racing RZR Pro XP este bicilindric în patru timpi, cu alimentare forțată, de 925 cmc, DOHC, care permite atingerea unei viteze maxime de 130 km/h.

Pentru această prima participare a echipei la Raliul Dakar, echipa va utiliza un șasiu omologat FIA, preparat de Jimco Racing, dezvoltat pe platforma Polaris RZR Pro XP. Cu ampatamentul de 2440 mm, ecartamentul de 1880 mm și amortizoare cu cursa mai mare cu 38 mm decât cea a amortizoarelor de serie, vehicolul este construit pentru a rezista și perfroma pe terenul dificil al acestei curse.

Au fost alese amortizoare modificate FOX Racing Shox, cu un compensator mai mare, pentru răcire și performanțe mai bune, iar în habitaclu au fost instalate scaune și hamuri de siguranță produse de Sparco, care oferă confort și siguranta pe durata celor 12 zile de concurs.

RZR Pro XP

Pentru cursa de peste 800 km lungime, vor fi utilizate anvelope performante produse de BF Goodrich, instalate pe roți din aluminiu de 15” Method Race Wheels.

Echipajelor care vor reprezenta fabrica au următoarea componență: Wayne Matlock, navigator Sam Hayes, Kristen Matlock, navigator Max Eddy și Craig Scanlon cu navigator Keith Redstrom, manager al echipei fiind o adevrată legendă a Raliului Dakar, Darren Skilton.

Pentru cei pasionați de cursele de Rally Raid, dar aflați cu picioarele pe pământ, modelele Polaris RZR de serie pot fi comandate și achiziționate de la importatorul oficial în România, compania ASP Group East sau de la magazinlele dealerilor autorizați din teritoriu.

RZR Pro XP

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*