TIBERIU TROIA

Echipa Xtreme+ și Polaris RZR sărbătoresc împreună 10 ani de Dakar

Raliul Dakar 2021 marchează cel de-al 10-lea an în care echipa Xtreme+ ia startul cu Polaris RZR.

Xtreme+

Prima participare a echipei Xtreme+ cu RZR, modelul sportiv side-by-side produs de Polaris, a avut loc în 2012, la opt ani de la lansarea primului model RZR.

Echipajul al cărui pilot a fost Willy Alcaraz, a dus primul RZR către victorie, câștigând categoria T3, pentru că clasa SSV încă nici nu apăruse.

Polaris RZR a fost nu numai primul model side-by-side care a participat la Raliul Dakar, ci și primul care a învins, victorie care a reprezentat începutul unei serii impresionante de victorii la Dakar ale echipei Xtreme+.

Xtreme+

Echipa a obținut victoria în Raliul Dakar la această categorie de șase ori consecutiv, din 2021 până în 2017, a câștigat de cinci ori Raliul Drumul Mătăsii, de șase ori campionatul mondial FIA, de cinci ori raliul Qatar Cross Country și de opt ori Abu Dhabi Desert Challenge, pe lângă alte numeroase victorii la alte raliuri în întreaga lume.

Marco Piana, managerul echipei Xtreme+ a declarat: “Polaris RZR a fost modelul side-by-side care a deschis noi drumuri în cursele de rally-raid și suntem fericiți să sărbătorim zece ani de competiții. Am adunat amintiri pentru o viață și, din cele nouă ediții Dakar la care am participat, am câștigat șase, dar asta nu înseamnă că am renunțat la lupta pentru titlu.”

Pentru a respecta tradiția și succesele repurtate până în prezent, echipa Xtreme+ se reîntoarce la Dakar 2021 cu o nouă mașinărie, o adevărată bestie mecanică: RZR Pro XP.

Xtreme+

Noul model a fost testat în Tunisia pe o distanță de 1600 km, pe dunele de nisip și pe porțiuni tehnice de teren dur, parcurgând peste 4000 km de când a intrat în dotarea echipei.

Testele au continuat în Franta, la Fonjoncouse, echipa aliniind la startul celei de-a 43-a ediții a Raliului Dakar trei echipaje.

După prima zi, toate echipajele au terminat Prologul în primii 20, RZR-ul pilotat de Michele Cinotto terminând proba la 31 secunde în spatele liderilor, la egalitate cu echipajul echipei oficiale Polaris RZR Factory Racing, format din americanii Kristen Matlock și Max Eddy Jr.

Toate modele de serie din gama Polaris RZR pot fi achiziționate de la magazinele firmei ASP Group East, importator autorizat al grupului Polaris în România sau de la dealerii autorizați din teritoriu ai acestei companii.

Xtreme+

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*