TIBERIU TROIA

Kevin Benavides obține prima victorie în Raliul Dakar și aduce producătorului Honda cea de-a doua victorie consecutivă

Aflat la cea de-a cincea sa participare la Raliul Dakar, Kevin Benavides, pilotul echipei Monster Energy Honda, a obținut victoria la general pe 15 ianuarie, la capătul celor 12 etape desfășurate în ediția din acest an a competiției organizate în Arabia Saudită.

Kevin Benavides Dakar 2021

Colegul său de echipă, Ricky Brabec, câștigătorul edtiției din anul trecut, a terminat cursa pe locul doi, asigurând firmei Honda dubla pentru prima dată din 1987 și a doua victorie consecutivă la categoria moto.

Argentinianul de 32 ani Kevin Benavides a luat startul în Raliul Dakar pentru prima dată în 2016, ca membru al grupării Honda South America Rally Team, terminând cursa pe locul 4.

Kevin Benavides Dakar 2021

De atunci, Benavides a fost cooptat în echipa Monster Energy Honda, obținând cel mai bun rezultat în 2018, când a terminat raliul pe locul 2.

În ediția din acest an, Benavides a câștigat etapa a 5-a, preluând conducerea clasamentului general.

A reușit să repete performanța în cea de-a 10-a etape, trecând din nou pe primul loc la general, poziție pe care a păstrat-o până la sfârșitul competiției, obținând prima victorie în Raliul Dakar.

Kevin Benavides Dakar 2021

2021 marchează cea de-a 43-a ediție a Raliului Dakar, organizat pentru prima data în 1979, cunoscut pe atunci ca Raliul Paris-Dakar.

Honda a participat pentru prima dată la Dakar în 1981, cinci ani mai târziu obținând prima victorie cu modelul NXR 750, performanță repetată în următorii trei ani.

În 1990, echipa oficială Honda a părăsit competiția, revenind cu modelul CRF 450 Rally în 2013, atunci când raliul a fost organizat în America de Sud.

Kevin Benavides Dakar 2021

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*