TIBERIU TROIA

Indian Motorcycle aniversează 100 ani de la apariția primului model Chief lansând o gamă Indian Chief complet nouă

În 1921 Indian Motorcycle a prezentat publicului primul Indian Chief, model devenit un adevărat simbol al producătorului american.

Indian Chief 2022

Sărbătorind 100 de ani de la eveniment, cel mai vechi producător de motociclete din SUA, a prezentat trei modele noi, versiuni complet reproiectate ale noii familii Indian Chief.

Combinând stilul tradițional al motoarelor V-twin americane cu performanța și tehnologia, Indian Motocycle a realizat noile modele Chief într-un stil minimalist, ca un omagiu adus zilelor glorioase ale motocicletelor americane.

Indian Chief 2022

Având același cadru simplu din țeavă de oțel și fiind propulsate de motorul Thunderstroke 116, noile modele Indian Chief Dark Horse, Indian Chief Bobber Dark Horse și Indian Super Chief Limited oferă trei variante moderne diferite ale clasicelor motociclete americane, fiecare adresându-se altei categorii de piloți.

În timp ce noul Indian Chief a păstrat esența, înlăturând toate detaliile inutile, Chief Bobber Dark Horse are roți cu spițe și anvelope mari, șa solo tipică pentru bobber și amintește de motocicletele de la mijlocul secolului trecut, pe care veteranii de război le modificau și le simplificau iar Super Chief Limited este mai accesorizat, cu genți laterale și parbriz, fiind pregătit pentru drumuri lungi.

Indian Chief 2022

Toate cele trei modele au motorul Thunderstoke 116 (1890 cmc), care livrează un cuplu maxim de 162 Nm, instalat pe un cadru din țeavă de oțel cu furca față tradițională de 46 mm și cursă de 132 mm a roții față, ampatament de 1626 mm și 662 mm înălțime a șeii, comodă pentru o largă categorie de utilizatori.

Există trei moduri de pilotaj, sport, standard și tour, cruise control, pornire fără cheie și sistem RIDE COMMAND, un bord rotund care poate fi operat de la comenzile aflate pe ghidon sau prin ecranul digital cu control tactil.

Indian Chief 2022

Piloții pot selecta una dintre multiplele interfațe, incluzând două diferite configurații ale ceasurilor de bord, informații despre motocicletă, traseul parcurs și sistemul de navigație.

În cazul în care pilotul folosește sistem de comunicație wireless instalat în cască, muzica poate fi gestionată prin sistemul RIDE COMMAND, cu condiția ca telefonul inteligent să fie împerecheat prin Bluetooth sau USB.

Indian Chief 2022

Și informațiile oferite de telefon pot fi accesate, inclusiv apelurile recente, contacte, mesaje text iar apelurile care apar pot fi acceptate sau respinse prin sistemul RIDE COMMAND.

Cele trei noi modele din gama Indian Chief 2022 vor putea fi comandate și achiziționate de la magazinele din București și Cluj ale importatorului autorizat Indian Motorcycle pentru România, firma ASP Group East, sau de la magazinele din teritoriu ale dealerilor acestei companii.

Indian Chief 2022

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*