TIBERIU TROIA

Modelele Ducati Hypermotard sunt Euro 5 și versiunea 950 SP are culori noi

Producția noilor Ducati Hypermotard 950 SP 2022 a început și primele unități vor ajunge în magazine în cursul lunii iunie 2021.

Ducati Hypermotard 950 SP

Gama actuală Ducati Hypermotard are trei modele: Hypermotard 950, 950 RVE și 950 SP. Trei modele care oferă pilotului senzații în viraje și mobilitate în trafic, mulțumită sistemelor eletronice sofisticate.

Designul modelelor Hypermotard 950 are ca principale trasături eșapamentul dublu amplasat sub șa și suprastructura redusă, care lasă vizibile componentele mecanice, inclusiv subcadrul minimalist tip grindă cu zăbrele.

Ergonomia motocicletei, derivată din același stil supermoto, asigură o poziție de pilotaj verticală, cu coatele ridicate, poziție care asigură un control bun, în timp ce șaua plată oferă posibilitatea mișcărilor longitudinale ale pilotului.

Ducati Hypermotard 950 SP

Noua schemă grafică a versiunii SP, prin culorile alese, amintește de lumea MotoGP, iar Hypermotard 950 SP reprezintă vârful de gamă și se distinge prin două modele de suspensii Öhlins cu cursa mare, jante forjate Marchesini și sistem Ducati Quick Shift EVO în dublu sens, oferite în configurație standard.

Motorul care echipează modelele din familia Hypermotard 950 este Ducati Testastretta 11°, cu doi cilindri gemeni, de 937 cmc, care livrează o putere maximă de 114 CP la 9000 rpm și un cuplu maxim de 96 Nm la 7250 rpm, valori care rămân neschimbate la variantele cu omologare Euro 5.

Ducati Hypermotard 950 SP

Cutia de viteze a fost revizuită pentru a facilita selectarea punctului mort pe timpul staționării și pentru a asigura precizie maximă la schimbarea treptelor cutiei, adoptându-se aceeași soluție tehnică existentă pe Monster și SuperSport 950.

În plus, arcul pedalei de schimbare a vitezelor a fost întărit pentru a evita blocarea în pozițiile intermediare, între viteze, rezultatul fiind îmbunătățirea preciziei.

Modelul Hypermotard 950 va fi produs în tradiționala culoare roșu Ducati, versiunea RVE va fi disponibilă în modelul Graffiti iar Hypermotard 950 SP în noua variantă coloristică prezentată, toate cele trei modele putând fi achiziționate din rețeaua de magazine autorizate începând din luna iunie 2021.

Ducati Hypermotard 950 SP

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*