TIBERIU TROIA

Începe cupa Yamaha R3 bLU cRU 2021

Pe circuitul Marco Simoncelli de la Misano se va desfășura pe 11-12 iunie prima etapă a cupei europene Yamaha R3 bLU cRU 2021.

Yamaha R3 bLU cRU 2021

Lansat încă din 2016, proiectul bLU cRU s-a bucurat de succes încă de la început și a continuat să se dezvolte an de an.

Prin această platformă, Yamaha își propune să lanseze tineri piloți în toate disciplinele de motociclism în care firma se implică și, într-o primă etapă, sunt vizate talentele care iau starul în competițiile de viteză pe circuit și motocros.

În aceste două sporturi există clase rezervate piloților tineri. La viteză se aleargă de câțiva ani la clasa de 300 cmc din cadrul campionatului mondial FIM Superbike (WSBK), iar la motocros există de mulți ani clasa rezervată motocicletelor de 125 cmc.

Yamaha R3 bLU cRU 2021

Programul se adresează unui număr limitat de piloți din câteva țări, limita de vârstă a participanților fiind 20 de ani.

Piloții sunt selectionați dintre cei mai talentați participanți ai competițiilor monomarcă Yamaha R3, care se desfășoară în patru țări: Italia, Franta, Olanda și Grecia, datorită condițiilor existente în campionatele de motociclism ale acestor țări și efortului depus de distribuitorii Yamaha din țările respective.

La prima ediție a competiției au participat câte trei piloți din aceste țări, care au fost pregătiți înainte de începerea competiției la un curs de două zile (Masterclass).

Ediția din acest an a cupei Yamaha R3 bLU cRU va începe săptămâna viitoare în cadrul celei de-a treia etape a WSBK și la start se vor alinia 27 de piloți permanenți cu vârsta între 12-20 ani.

Yamaha R3 bLU cRU 2021

Racing Manager al cupei numit de Yamaha Motor Europe este Alberto Barozzi iar în acest an, pe lângă tinerii piloți din Europa, se vor alinia la start patru piloți din Brazilia și unul din SUA.

Cursa de debut este de așteptat să se desfășoare la cel mai înalt nivel, pentru că piloții au testat motocicletele pe același circuit, în cadrul unui test oficial desfășurat în luna mai.

Yamaha R3 bLU cRU 2021 va avea șase etape, fiecare fiind alcătuită din două manșe, următoarele fiind programate pe circuitele de la Donington Park (2-3 iulie), Assen (23-24 iulie), Most (6-7 august), Magny-Cours (3-4 septembrie) și Barcelona (17-18 septembrie).

Yamaha R3 bLU cRU 2021

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*