TIBERIU TROIA

Yamaha îl suspendă pe Maverick Viñales – probleme în lumea curselor MotoGP

Maverick Viñales nu va lua startul în cursa din Austria, nu va fi înlocuit în această cursă și viitorul său în echipă este incert.

Maverick Viñales

Decizia conducerii echipei Yamaha a fost luată datorită folosirii neregulamentare inexplicabile a motocicletei în timpul cursei de săptămâna trecută.

Se pare că Viñales a modificat setările motocicletei fără să anunțe tehincienii, lucru depistat după cursă, atunci când a fost făcută analiza în detaliu a datelor de telemetrie a celor trei zile de cursă.

Concluzia echipei de specialiști a fost ca acțiunile pilotului ar fi putut cauza defecțiuni ale motorului motocicletei YZR-M1, probleme care ar fi putut crea probleme chiar pilotului sau ar fi putut fi un pericol pentru ceilalți piloți.

Maverick Viñales nu va fi înlocuit în cea de-a doua cursă de pe circuitul din Austria iar o decizie în ceea ce privește soarta pilotului pentru restul de curse rămase din acest sezon va fi luată după o analiză amănunțită și discuții care vor urma între conducerea echipei și pilot.

Oricâte regrete ar conține mesajul difuzat cu puțin timp în urmă, nu cred că decizia de a-l suspenda pe pilot ar fi fost luată în situația în care contractul său ar fi avut continuitate.

Dar așa, cu Maverick Viñales aflat în discuții avansate cu Aprilia și cu neînțelegeri interne făcute publice în ultimul timp, este foarte probabil că nu-l vom mai vedea pe tânărul pilot în cursele din acest an.

Maverick Viñales

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*