TIBERIU TROIA

Moto Guzzi V100 Mandello, modelul prin care compania sărbătorește 100 de ani de existență

Moto Guzzi a prezentat online modelul V100 Mandello care va fi lansat la EICMA, în noiembrie, un nou început pentru producătorul italian.

Moto Guzzi V100 Mandello

În acest an, Moto Guzzi a împlinit 100 de ani de la înființarea firmei, fiind producătorul european cu cea mai îndelungată activitate neîntreruptă.

Sediul a fost construit în Mandello del Lario în 1921 și Moto Guzzi a jucat un rol deosebit de important nu numai în dezvoltarea motocicletei, ca vehicul, ci și în lumea curselor cu motor, introducând numeroase concepte noi și inventii revoluționare.

Moto Guzzi V100 Mandello

Planurile companiei și toate evenimentele aniversare programate au fost amânate pentru anul viitor, datorită situației internaționale generată de pandemie, inclusiv adunarea mondială a fanilor firmei, anunțată inițial pentru luna septembrie.

Odată cu anunțul amânării acestui eveniment pentru septembrie 2022, Moto Guzzi a făcut public proiectul pentru construirea unei noi fabrici în aceeasi localitate Mandello del Lario, un nou muzeu, hotel și restaurant pentru cei care vor să viziteze fabrica și muzeul, toate urmând a fi inaugurate în anul 2025.

Moto Guzzi V100 Mandello

Cu aceeași ocazie, a fost prezentat online un nou model, V100 Mandello, o motocicletă dintr-o nouă generație, echipată cu un motor de aproximativ 1000 cmc, cu doi cilindri gemeni în V la 90 de grade, care continuă tradiția motoarelor Moto Guzzi, dar promite niște modificări radicale: răcire cu lichid, două axe cu came în cap cu câte patru supape pe cilindru, o putere maximă estimată la 115-120 CP, basculă monobraț cu cardan încorporat și tehnologie la nivelul actual al modelelor performante produse de concurență.

Moto Guzzi V100 Mandello

Nu au fost comunicate detalii tehnice, prezentarea oficială va avea loc în cadrul unui eveniment găzduit de EICMA 2021, expoziția internațională de motociclete de la Milano organizată în luna noiembrie a acestui an.

Moto Guzzi V100 Mandello

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*