TIBERIU TROIA

Apare primul album de fotografie moto – EMA moto – Un scurt deceniu virat

Răzvan Voiculescu, fotograf profesionist și pasionat de motociclete, vrea să împărtășească tuturor momentele magice trăite în călătoriile sale, adunate într-un album de fotografie.

Album de fotografie moto

Pasiunea pentru motociclete se manifestă în multe feluri.

Dependenți de adrenalină pe care ți-o oferă cursele, pasionați de ieșirile în natură, călători de drum lung sau constructori de motociclete, toți suntem vrăjiți de senzațiile pe care ți le oferă motocicleta și fiecare dintre noi înțelege să se bucure de ea așa cum știe.

Sunt și unii care caută frumosul, îl găsesc mergând cu motocicleta și îl reflectă în poezie, în pictură sau în fotografie.

Album de fotografie moto

Răzvan este unul dintre cei care au îmbinat cele două pasiuni, motociclismul și fotografia și asta de-a lungul a câteva decenii.

După mulți ani în care a cutreierat lumea pe motocicletă, a ajuns la concluzia că puterea motorului și viteza motocicletei nu sunt atât de importante ca miracolul naturii, pe care îl poți admira din șaua motocicletei.

A început să organizeze turele EMA, ajungând în acest moment la 53 de ediții ale acestui eveniment, ocazie cu care a adunat imagini fantastice, pe care, împreună cu prietenul său Radu Retezeanu, s-a hotărât să le publice.

Album de fotografie moto

“Am tradus în fotografii călătoriile noastre împreună cu prietenii de la EMA moto iar după 13 sezoane și 53 de ediții, fotografiile le-am tradus mai departe în povești care se finalizează într-un album de fotografie, pentru a împărți cu cât mai mulți miracolul naturii.”

Albumul se va numi “EMA moto – Un scurt deceniu virat” și va conține fotografii făcute în România pe drumuri necunoscute (offroad) și în Franța profundă (onroad).

Fotografiile cu care ne-a obișnuit până acum Răzvan sunt fotografii de artă și cele publicate în album nu fac excepție.

Album de fotografie moto

Subiectele abordate sunt peisaj, prietenie, drumeaguri șerpuite, bivuac pe culmi de deal, călători pe motocicletă, hărțile ediților EMA din cei 13 ani, pasiunea de-a descoperi colțuri extraordinare ale naturii.

Primul album de fotografie moto va fi o lucrare de colecție, care îşi va avea locul în orice bibliotecă adevărată, fiind realizat în condiții deosebite, 400 de pagini, print de lux.

Dacă în țara asta mai există oameni care respectă hârtia tipărită și apeciază o carte deosebită, nu mă îndoiesc că vor rupe de la gura copiilor 250 lei, atât cât va costa albumul și cartea va deveni un succes.

Album de fotografie moto

Nu vă culcați pe o ureche, albumul nu va fi distribuit nici în librării, cu atât mai puțin la chioșcuri, el se poate achiziționa numai pe bază de precomandă.
Pentru detalii sau/și precomandă, interesații sunt invitați să îi scrie lui Răzvan pe adresa de mail personală: razvanav@yahoo.com

Pentru mine, dacă albumul de fotografie moto se va vinde sau nu, inițiativa rămâne un succes, aduce puțin frumos în viața noastră și reprezintă triumful unui visător asupra lumii în care ne zbatem, urâtă, deșartă și cu fundul în sus.

Album de fotografie moto

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

One thought on “Apare primul album de fotografie moto – EMA moto – Un scurt deceniu virat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*