TIBERIU TROIA

Indian Motorcycle Racing câștigă cel de-al cincilea titlu consecutiv la producători în campionatul American Flat Track

De la revenirea în cursele de Flat Track, cu cinci ani în urmă, Indian Motorcycle a monopolizat prima treaptă a podiumului în campionatul American Flat Track.

Indian câștigă American Flat Track

Echipa Indian Motorcycle Racing, sponsorizată de Progressive Motorcycle Insurance, a câștigat al cincilea campionat consecutiv al producătorilor în American Flat Track (AFT), în timp ce pilotul echipei oficiale Wrecking Crew, Jared Mees, și-a asigurat la încheierea sezonului 2021 AFT al șaptelea titlu de campion din carieră.

În plus, pilotul privat Davis Fisher a încheiat sezonul 2021 clasându-se pe podium la ultima etapă organizată pe circuitul Charlotte Half-Mile, obținând prima sa victorie în carieră la clasa AFT SuperTwins.

Luând startul în finala categoriei AFT SuperTwins din 2021, Mees conducea în clasament, în fața colegului din echipa Indian Motorcycle Wrecking Crew, Briar Bauman, dublu campion al categoriei, cu doar patru puncte. 

Indian câștigă American Flat Track

După reluarea cursei oprită cu steag roșu, Bauman a fost cel care s-a impus la conducerea cursei, în timp ce Mees a alergat confortabil pe locul doi, dar, după ce a traversat o porțiune umedă a pistei, motocicleta lui Bauman a lovit un balot de protecție și pilotul a fost proiectat peste ghidon.

Venind din spate, pilotul privat Sammy Halbert nu a putut să evite contactul cu motocicleta lui Bauman, accidentându-se.

Halbert a fost dus la un spital din apropiere cu o ambulanță, în timp ce Bauman a repornit în cursă pe motocicleta de rezervă, dar, în cele din urmă, a decis să se retragă din cursă, Jared Mees fiind încununat campion al categoriei SuperTwins 2021.

Indian câștigă American Flat Track

Campionul american Jared Mees introduce pe scenă motocicleta Indian FTR 1200

Campionatul American Flat Track din 2021 ar putea fi cea mai bună performanță a lui Mees, având probleme la mijlocul sezonului după o intervenție chirurgicală la genunchi.

Întreruperea l-a costat puncte importante în clasamentul sezonului, dar Mees a continuat să se antreneze și a încheiat sezonul câștigând cinci din ultimele șapte curse.

Cu 60 de victorii în carieră, șapte campionate și recorduri multiple, Jared Mees mai are acum doar două campionate până să-și atingă obiectivul, egalarea recordului de nouă titluri de campion American Flat Track cucerite de Scottie Parker.

Indian câștigă American Flat Track

Împreună cu Jared Mees la lansarea modelului Indian FTR 1200

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*