TIBERIU TROIA

Valentino Rossi a fost numit legendă MotoGP

La încheierea unei zile memorabile a sportului cu motor, încă o surpriză de proporții pentru Valentino Rossi: de acum este legendă MotoGP.

Valentino Rossi legendă MotoGP

Fiind deja o legendă, Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) a fost inclus în galeria marilor campioni, MotoGP Hall of Fame și este acum oficial o legendă MotoGP. 

Campion mondial de nouă ori, Rossi a fost luat prin surprindere la ceremonia de decernare a premiilor FIM MotoGP, adăugând încă un motiv de a sărbători ziua de retragere din viața sportivă.

Valentino Rossi legendă MotoGP

Turul de onoare emoționant de după cursă și primirea de care a avut parte eroul au fost doar începutul zilei de duminică, iar acestea au venit după un weekend deja vopsit în galben în onoarea numărului 46.

CEO-ul Dorna, Carmelo Ezpeleta, i-a înmânat lui Rossi premiul MotoGP Legend pe scenă, sărbătorind cele 26 de sezoane de istorie parcurse. Nouă Campionate Mondiale, 115 victorii și 235 de podiumuri la toate clasele sunt cifre incredibile, dar legenda reprezintă chiar mai mult decât acest rezultate.

Valentino Rossi legendă MotoGP

Rossi s-a alăturat unei liste lungi de campioni care au fost numiți legende MotoGP: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge ‘Aspar’ Martinez și regretatul Nicky Hayden.

Valentino Rossi legendă MotoGP

Valentino Rossi: „Întotdeauna m-am gândit la această zi ca la un coșmar, pentru că este sfârșitul unei lungi cariere și am crezut că va fi la Valencia, dar până la urmă mi-a plăcut foarte mult, așa că trebuie să le mulțumesc tuturor, tuturor celor care au lucrat cu mine, toți cei din padoc, ceilalți piloți… a fost o zi de neuitat și mi-a plăcut. A fost o carieră lungă și a fost întotdeauna o plăcere.”

Valentino Rossi legendă MotoGP

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: „Singurul lucru pe care îl pot spune lui Vale este că îi mulțumesc foarte mult. A fost uimitor din 1997 în Malaezia, am văzut un tip făcând curse fantastice, dar și foarte special din atâtea motive. Am început să vorbim cu el atunci și de atunci, tot ce am făcut împreună, cu toți cei care lucrează în MotoGP, a fost uimitor.

În primul rând, Valentino a fost un pilot incredibil, chiar și ieri, la 42 de ani, era la zecimi de secundă de Fabio. Dar și personalitatea lui, situația pe care ne-a ajutat să o creăm, Comisia de siguranță, este ceva cu totul special. Asta este tot ceea ce pot spune. Mulțumesc, Valentino!”

Valentino Rossi legendă MotoGP

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*