TIBERIU TROIA

Cum a fost în Spania la lansarea noului model Harley-Davidson Nightster

La începutul lunii aprilie Harley-Davidson a prezentat în premieră mondială noul model Nightster în cadrul unui eveniment organizat în Spania.

Nightster

Trecuseră doi ani de la ultimul eveniment internațional organizat de Harley-Davidson pentru presă, la Malaga, unul dintre cele mai complexe dintre cele la care am participat.

Timp de două zile am avut ocazia să testam Street Bob, Sport Glide, modelul electric LiveWire, să participăm la un mic concurs de urcare în coastă (Hill Climb Racing) pe motociclete Harley-Davidson Street 750 modificate și să ne plimbăm pe diferite modele Sportster personalizate în Spania, care ne-au fost oferite de proprietarii lor.

Nightster

O experiență intensă, urmată de doi ani de pauză datorați pandemiei, perioadă în care lansările noilor modele au fost făcute mult mai discret.

Invitația primită în martie a fost cea mai neașteptată și frumoasă surpriză a începutului de sezon din acest an, cu atât mai mult cu cât totul era învăluit în secret, nimeni nu știa ce model vom vedea și testa.

Cu câteva zile înainte au apărut primele informații, materiale video și articole din care am înțeles că va fi un nou model din noua gamă Sportster.

Nightster

Am plecat în Spania, unde, într-un hotel spectaculos, aflat la 100 de kilometri de Barcelona, am întâlnit oameni noi, atât jurnaliștii, cât și gazdele fiind necunoscuți, parcă eram martorul unui schimb de generații.

A doua zi, după obișnuita ședință de deschidere a evenimentului, am făcut cunoștință cu noul Nightster și am plecat într-un tur de aproximativ 250 km cu noul model și cu Low Rider ST, prezentat online la începutul anului.

Nightster

Cu ceva ploaie dar și cu o vreme care a ținut cu noi, tura a fost o adevărată încântare, drumurile virajate din acea parte a Spaniei fiind locul perfect pentru testarea posibilităților unei motociclete.

Cele două modele testate în prima zi sunt complet diferite, fiecare oferind altceva pilotului.

Dacă Low Rider ST te impresionează cu forța și cuplul motorului, fiind prima generație de serie pe care Harley-Davidson a echipat-o cu motorul Milwaukee-Eight 117, Nightster te surprinde prin manevrabilitate și suplețe, fiind cea mai ușoară motocicletă din istoria de 119 ani a companiei.

Nightster

A doua zi a fost rezervată testului primului model de aventură produs de Harley-Davidson, Pan America 1250, pentru generația 2022 fiind produs sistemul electronic de schimbare rapidă a vitezelor (quick shifter).

Acesta fiind motivul real al testului motocicletei introdusă în cursul anului trecut, plusul adus de acest sistem implementat de producător fiind remarcabil.

Două zile în care, ca la fiecare eveniment Harley-Davidson, informațiile primite și experiența acumulată nu pot fi uitate.

Nightster

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*