TIBERIU TROIA

Povestea fraților Dragomir și a magazinului lor moto din Constanța

Cel mai vechi magazin moto în activitate din Constanța, cel al familiei Dragomir, a fost întemeiat din entuziasmul unor visători, oameni care și-au dedicat viața pasiunii nemărginite pentru motociclete.

Imediat după ce am început lucrul la Yamaha România s-a hotărât să construim o rețea de dealeri, magazine partenere din teritoriu care să vândă produsele importate de noi, gama completă, alcatuită din motociclete, scutere, snowmobile, ATV-uri, produse marine și generatoare, însoțite de piese de schimb, accesorii și echipamente.

Primele orașe în care am avut sarcina să găsesc parteneri au fost Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Evident, în funcție de poziția geografică a magazinului, nu era nevoie ca partenerul să se concentreze pe unele produse, este lesne de înțeles motivul.

Dacă în primele orașe treaba a decurs mai ușor, marea provocare a fost găsirea unui partener în Constanța.

Fiind un oraș-port cu activitate susținută și cu oameni obișnuiți să aducă totul pe vapor, am avut parte de cele mai ciudate întâlniri cu oameni de afaceri din oraș și a fost cât pe ce să nu reușim nimic.

Povestea fraților Dragomir și a magazinului lor moto din Constanța

Exact când nu mai aveam nici o speranță, a apărut o familie de oameni obișnuiți, complet diferiți de toți ciudații pe care îi văzusem până atunci, cu care am hotărât să începem colaborarea. Erau părinții Dragomir, băieții erau la școală.

În cel mai scurt timp a apărut un mic magazin de vreo 20 mp, construit din profile de aluminiu, care a devenit primul magazin Yamaha Constanța.

Chiar dacă parteneriatul a durat doar câțiva ani, datorită presiunii pieței și a modificării pretențiilor și standardelor companiei, am ținut legătura cu familia Dragomir și am colaborat cât am putut cu ei, în tot acest timp având loc și schimbul de generații.

Întâlnirea filmată este de fapt recapitularea unei povești de viață a unor oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru motociclete, oameni care au pornit cu adevărat de la zero și care merită respectul tuturor.

Povestea fraților Dragomir și a magazinului lor moto din Constanța

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*