TIBERIU TROIA

Back to Africa – Aprilia Racing pregătește revenirea în competițiile Rally Raid

Tuareg 660 este motocicleta în jurul căreia Aprilia Racing a construit proiectul ambițios de revenire în lumea aventurilor în deșert.

Aprilia Racing

Fiind singurul producător italian care a reușit victorie de etapă în Dakar, Aprilia a anunțat reîntoarcea în 2024 în competițiile Rally Raid de cel mai înalt nivel, încercând să repete succesul înregistrat în perioada 2010-2012.

După prima sa apariție epică la Paris-Dakar cu Tuareg în 1989, Aprilia a revenit la marea cursă din deșert în 2010 cu un revoluționar model RXV Rally 450, care avea să participe la trei ediții consecutive ale Dakarului, din 2010 până în 2012. Rally 450 a câștigat trei victorii de etapă și a ocupat locul al treilea la general în 2010, ratând cu puțin victoria la prima participare.

Divizia de sport din Noale revine la adevărata sa dragoste, lumea curselor off-road, care a marcat debutul firmei Aprilia în lumea competițiilor naționale și internaționale, pe măsură ce dezvoltă noul model Aprilia Tuareg 660, o motocicletă al cărei nume îi subliniază chemarea și destinul.

Aprilia Racing

Proiectul Aprilia Tuareg va fi supravegheat de Jacopo Cerutti, care contribuie cu vasta sa experiență la dezvoltarea motocicletei: pilotul din Como are mai multe victorii în competiții naționale, patru titluri de campion național și unul de campion european enduro și a participat de șase ori la Dakar. El va fi susținut de Francesco Montanari, un pilot de Enduro de nivel național care a obținut o performanță deosebită anul trecut, luand startul ca începător la Tricolore Motorally.

Versiunea de curse a noului Aprilia Tuareg 660 va fi dezvoltată de Aprilia Racing cu contribuția tehnică a firmei GCorse, compania fraților Gianfranco și Vittoriano Guareschi, care au lucrat deja la Tuareg, participând la campionatul italian Motorally în cursul anului 2022.

Aprilia Racing

Implicarea în Tricolore Motorally va continua în 2023, un sezon care se va concentra în întregime pe dezvoltarea unui proiect care a demonstrat încă de la început un potențial enorm. La start se vor alinia două motociclete Tuareg 660 care vor fi pilotate de Cerutti și Montanari.

În afară de proiectul Tuareg, Aprilia va fi prezentă și la etapele campionatului italian Motorally 2023 pentru a oferi sprijin tuturor celor care pilotează un Tuareg 660 în noua categorie GPX rezervată începătorilor, creată special pentru a face campionatul mai accesibil.

Aprilia rămâne fidelă misiunii sale de a introduce pasionații în lumea motocicletelor, obiectiv pe care îl urmărește de ani de zile cu campionatul italian FMI Aprilia Sport Production și Trofeul Aprilia RS 660.

Aprilia Racing

Credit foto: Aprilia

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*