TIBERIU TROIA

Ducati a început producția motocicletelor pentru clasa MotoE din sezonul MotoGP 2023

La mai mult de un an de la primul test cu Michele Pirro pe pista circuitului de la Misano, au început lucrările la prototipurile V21L, care vor fi protagonistele sezonului Campionatului Mondial FIM Enel MotoE 2023.

Ducati MotoE

Producția motocicletelor a început în decembrie și cele 23 de unități vor fi gata până la jumătatea lunii februarie. Pe lângă cele 18 motociclete care vor fi aliniate la start, vor fi puse la dispoziția organizației alte cinci unități de rezervă. Fiecare prototip este asamblat de tehnicieni experți din cadrul departamentului de curse Ducati MotoE, respectând același proces de fabricație, precizie și atenție la detalii tipice construcției unei motociclete pentru MotoGP.

Producția prototipurilor V21L reprezintă începutul unui nou și important capitol din istoria Ducati. Pentru compania din Bologna, acest proiect a luat naștere cu scopul de a dezvolta competențe pentru viitorul său și soluții tehnologice aplicate în lumea curselor care pot fi folosite apoi pe motociclete destinate pasionaților din întreaga lume.

Ducati MotoE

Pentru a face acest lucru, Ducati a creat pentru clasa MotoE cea mai rafinată și sofisticată motocicletă electrică din lume, rezultatul muncii în comun a inginerilor Ducati R&D și a echipei Ducati Corse.

V21L este MotoGP-ul motocicletelor electrice, combinând tehnologiile electronice și dimensiunile șasiului dezvoltate de Ducati Corse cu procesul de proiectare și managementul proiectelor tipice unei motociclete de stradă precum Panigale V4. Este combinația celor mai bune abilități ale celor două lumi, cursele și producția de serie, un prototip cu care Ducati experimentează într-o lume relativ nouă, cea a motocicletelor sport electrice.

Ducati MotoE

După un an de teste de dezvoltare în care Michele Pirro, Alex De Angelis și Chaz Davies au pilotat pe rând prototipul V21L, proiectul Ducati MotoE se apropie de momentul în care motocicletele vor ieși pe pistă. Primul test cu piloții și echipele care vor concura la campionatul mondial din 2023 este programat pentru 6, 7 și 8 martie la Jerez, urmat de alte trei zile de testare pe 3, 4 și 5 aprilie pe circuitul Montmelò din Barcelona.

Debutul în cursă va avea loc la Marele Premiu al Franței, sâmbătă 13 mai. Calendarul campionatului mondial MotoE 2023 cuprinde opt etape, cu două curse pe weekend, ambele sâmbătă.

Ducati MotoE

După debutul francez, campionatul mondial MotoE va fi prezent în toate etapele europene următoare până la cursa de la Misano, va continua la Mugello pe 11 iunie, la Sachsenring în weekendul următor și la Assen în 25 iunie.

După pauza de vară, motocicletele Ducati MotoE vor reveni pe pista de la Silverstone pe 5 august, înainte de a aborda ultimele trei etape de la Red Bull Ring (20 august), Catalunya (2 septembrie) și Misano (10 septembrie).

Foto: Ducati

Ducati MotoE

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*