TIBERIU TROIA

Am fost la noul magazin Honda moto al dealerului Asko Group

Inaugurat la începutul lunii mai, noul magazin Honda moto aparține celui mai vechi dealer Honda de mașini din România, Asko Group.

Honda moto by Asko Group

Honda este cel mai mare producător de motociclete din lume și nu mai este un secret pentru nimeni că este lider de piață și în România, chiar dacă vânzările din țara noastră sunt nesemnificative față de cele înregistrate în restul Europei.

Principal este faptul că piața din România crește spectaculos, mult încurajată și de programul “Rabla”, prost implementat, dar care a făcut posibilă actuala efervescență a vânzărilor de motociclete.

Honda moto by Asko Group

Era normal ca, după un an în care s-au vândut peste 1000 de motociclete și scutere Honda, adică aproape un sfert din vânzările totale, rețeaua de magazine autorizate să crească, proporțional cu cererea pieței.

Astfel a apărut în București cel de-al treilea magazin Honda moto by Asko Group, după cele ale companiilor Motor Team și Honda Nord.

Honda moto by Asko Group

Chiar dacă Asko Group este la început de drum în lumea moto, compania este cel mai vechi dealer autorizat Honda auto în activitate, primul magazin al firmei fiind deschis în anul 2006.

Faptul că firma face parte din familia Honda de atâția ani este o garanție a calității serviciilor oferite, procedurile de lucru implementate de importatorul Honda respectând aceleași standarde la moto și auto.

Honda moto by Asko Group

Situat în centrul orașului, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, la parterul unei clădiri de birouri, magazinul este cochet și are o colecție reprezentativă de modele din gama actuală Honda.

În magazin l-am întâlnit pe prietenul meu Marius Gorea, cu care am colaborat mulți ani pe vremea când lucra la o altă companie din domeniu, om cu experiență care reprezintă el însuși o garanție a viitorului succes previzibil al vânzărilor.

Bineînțeles că există și o unitate service, dar amplasarea unui service într-o astfel de locație ultracentrală era imposibilă, astfel încât atelierul autorizat se află pe Șoseaua de Centură, nr.57, în Chiajna.

Honda moto by Asko Group

În afară de motociclete, în magazin sunt expuse accesorii, echipamente, consumabile și sunt oferite celor interesați diferite motociclete de test, peste 10 unități fiind disponibile în orice moment, pe baza unei programări prealabile.

Dacă luam în considerare și evenimentul care urmează peste câteva zile, Honda Track Days, o impresionantă sesiune de teste de patru zile organizată de importatorul Honda pe pista circuitului MotorPark România, nu e greu să înțelegem de ce Honda este numărul 1 în România, loc care îi aparține de drept, pentru că, așa cum spune o veche vorbă românească, “Honda-i Hondă !”.

Honda moto by Asko Group

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*