TIBERIU TROIA

Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary, ultimul model lansat de Ducati

Motocicletă produsă în serie limitată, Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary este vopsită în culorile modelului Ducati 996 R, motocicleta campionului mondial din 2001.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Numărul 21 a devenit un magic pentru Ducati de când Troy Bayliss a scris istorie prin victoriile repurtate cu acest număr de concurs.

La 20 de ani de la victoria obținută în WSBK, Ducati omagiază cariera legendară a pilotului australian dedicându-i o motocicletă specială, produsă într-o serie limitată, care sărbătorește primul dintre cele trei titluri de campion mondial cucerite de Troy Bayliss: Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Legătura dintre Bayliss și Ducati în Campionatul Mondial de Superbike reprezintă una dintre poveștile fascinante ale sportului cu motor.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Această aventură frumoasă a adus iubitorilor de motociclism 52 de victorii, 94 de clasări pe podium și trei titluri de campion mondial (2001, 2006 și 2008) reușite cu trei modele diferite: 996 R, 999 R și 1098 R.

Troy Bayliss este singurul pilot din istorie care a câștigat curse în acelasi sezon (2006) în MotoGP și în WSBK iar reușitele sale vor rămâne vii în istoria firmei Ducati și în inimile fanilor.

Acum, chimia câștigătoare dintre Ducati și „Baylisstic” este reaprinsă odată cu crearea acestei motociclete aniversare, al cărei nume a fost ales chiar de marele campion, Bayliss contribuind și la realizarea conceptului grafic.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Realizată plecând de la modelul Panigale V2, versiunea “Bayliss 1st Championship 20th Anniversary” este caracterizată de o grafică specială inspirată de cea de pe motocicleta cu care Bayliss a cucerit primul titlu de campion mondial în 2001, iar pe rezervor este reprezentată semnătura campionului și anii în care a reușit victoria în WSBK.

Pentru a pregăti motocicleta pentru utilizarea pe circuit, Ducati a instalat amortizoare Öhlins: furca față NIX30, amortizor spate TTX36 și amortizor de direcție.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Față de versiunea standard, Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary este cu 3 kg mai ușoară, datorită instalării unui acumulator litiu-ion și configurației alese, motocicleta fiind monopost, în timp ce șaua și scărițele pasagerului sunt incluse în pachetul standard, dar nu sunt instalate.

Echiparea motocicletei este completată de manșoane sport, protecție pentru eșapament din carbon și titan și șaua realizată din două materiale diferite, pe care este brodat cu alb numărul 21, între două dungi brodate în culorile verde și rosu, alcătuind culorile steagului italian.

Modelul Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary va fi disponibil în rețeaua magazinelor autorizate începând de la sfârșitul lunii septembrie, prețul recomandat pentru piața din Italia fiind 20.990 euro.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*