TIBERIU TROIA

Au început înscrierile la Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU 2023

Anul 2023 va fi cel de-al treilea sezon al Campionatului European Yamaha R3 bLU cRU și tinerii piloți se pot înscrie începând din această lună pentru a participa la etapele competiției, organizate în cadrul unor etape alese ale Campionatului Mondial FIM Superbike.

Yamaha R3 bLU cRU

După ce a lansat campania inaugurală în 2021, Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU a deschis ușa către campionatul mondial pentru mai mulți piloți tineri, iar câștigătorul din acest an, brazilianul Enzo Valentim, în vârstă de 18 ani, urmează să-și facă debutul anul viitor în Campionatul Mondial FIM Supersport 300, beneficiind de suportul firmei Yamaha Motor Europe.

Deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, campionatul este un prim pas perfect pentru tinerii piloți care doresc să se îndrepte spre campionatul mondial.

Competiția se desfășoară în cadrul a șase runde ale WorldSBK, oferind tinerilor șansa să-și etaleze abilitățile în fața echipelor de top și ale piloților consacrați.

Yamaha R3 bLU cRU

În fiecare weekend de concurs, piloții din Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU vor avea sediul în satul bLU cRU, situat într-o zonă desemnată din interiorul padocului.

Toți participanții vor primi consiliere și asistență tehnică, în timp ce motocicletele Yamaha R3 și un pachet complet pentru cursă, inclusiv combinezon, mănuși, cizme, cască, anvelope și combustibil sunt furnizate la un cost redus, cu taxe de intrare în sezon de doar 30.500 euro.

Campionul va câștiga un loc pe grila Campionatului Mondial FIM Supersport 300 2024, cu suport complet Yamaha Motor Europe, cu condiția să depășească vârsta minimă de intrare în clasă. Pilotului clasat pe locul al doilea în clasament i se va oferi o reducere de 50% la înscrierea în Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU din 2024, în timp ce pilotul care termină pe locul al treilea în campionat va primi o reducere de 25%.

Yamaha R3 bLU cRU

Tinerele talente nu trec neobservate iar grila WorldSSP300 2022 a prezentat patru piloți din Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU 2021, în timp ce trei concurenți din seria din acest an au avut și apariții wildcard în clasa campionatului mondial.

Ca și în acest an, cinci piloti vor fi selectați și pentru VR46 Yamaha Master Camp din Italia, unde vor fi antrenați de aceeași echipă responsabilă cu consilierea la Academia VR46.

După succesul seriei din acest an, este de așteptat ca interesul să fie mare și, având doar 30 de locuri pe grilă disponibile pentru sezonul 2023, înscrierea anticipată este esențială pentru a nu rata această șansă.

Înscrierea în Campionatul European Yamaha R3 bLU cRU 2023 se poate face accesând acest link.

Yamaha R3 bLU cRU

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*