TIBERIU TROIA

KYMCO CV3 550 – prezentare video și date tehnice

KYMCO CV3 550 nu este nou doar pe piața din România, este lansat recent de producător, a apărut pe piață în 2022.

Triciclurile în general nu sunt foarte răspândite în România iar KYMCO nu se bucură de mare popularitate în țara noastra, cel puțin în ultimii 15 ani.

Până aici se pare că este rețeta perfectă a dezastrului: un tip de vehicul puțin căutat, un model nou, produs al unei companii necunoscută de mulți.

Și totuși nu e chiar așa și să vedem de ce.

Triciclurile sunt mai sigure decât motocicletele sau scuterele, vehicule pe platforma cărora sunt dezvoltate, având trei roți, cu o suprafață de contact mai mare, de unde o stabilitate mai bună și un sistem de frânare mai eficace, având frână pe toate roțile.

În plus, dacă întrunesc câteva condiții, dintre care cele mai importante sunt ecartament mai mare de 450 mm și frână combinată comandată de o pedală la podea, ca la mașini, triciclurile pot fi utilizate cu permis de conducere categoria B și aceste modele au apărut pe piață de vreo 20 de ani.

KYMCO CV3 550

Ele nu sunt produse pentru motocicliști, care nu le acceptă pentru că au trei roți, ci pentru automobiliştii care vor libertate de mișcare sau, mă rog, poate vor puțină aventură și o imagine de sportiv, dar nu chiar atât de sportiv și aventurier cât pentru cele două roți riscante ale motocicletei.

Scuterele cu trei roți sunt produse de companii cunoscute: Yamaha, Peugeot, Piaggio, Quadro și, de curând, KYMCO.

Fiecare are avantaje și dezavantaje, nici unul nu este perfect și atunci, de ce aș lua Kymco, cel mai nou produs de pe piață ?

Unii clienți caută cel mai ieftin model, pentru ei KYMCO CV3 550 nu este soluția.

Alții caută producătorul cel mai cunoscut și KYMCO nu este acela.

În fine, alții vor modelul cel mai economic, cu cel mai mic consum și, din nou, în acest caz, KYMCO nu este ceea ce caută ei.

KYMCO CV3 550

Dar, cum spuneam că triciclurile de acest fel se adresează celor care caută ceva diferit de mașinile pe care le conduc zilnic, probabil că mulți vor putere, viteză și accelerație și atunci KYMCO este alegerea corectă.

CV3 550 este echipat cu același motor de pe scuterul AK 550, un model testat și verificat, care și-a demonstrat calitățile și fiabilitatea, fiind unul dintre cele mai căutate maxiscutere, singurul motor cu doi cilindri de pe triciclurile existente.

Patru timpi, cu doi cilindri gemeni paraleli, DOHC, patru supape/cilindru, răcire cu lichid, injecție electronică, acceleraţie electronică, cu o capacitate cilindrică de 550 cmc, motor care produce o putere maximă de 51 CP la 7500 rpm si un cuplu maxim de 52 Nm la 6000 rpm.

Este cel mai puternic motor instalat pe un triciclu de la această categorie, cu 15% mai puternic decât următorul motor existent, adică cu 7,5 CP mai mult decât următorul concurent.

KYMCO CV3 550

De aici pleacă toate performațele reușite de KYMCO CV3 550, care nu are rival la viteză și accelerație, reușind o viteză maximă de aproape 160 km/h, cu 10 km/h mai mult decât următorul triciclu din clasament și o accelerație de la 0 la 100 de 8,32 secunde, cu 1,9 secunde mai puțin decât următorul triciclu concurent.

Motorul este instalat pe un cadru din aluminiu turnat sub presiune, element care conferă șasiului rigiditate, asistat de o basculă asemănătoare celor de la motociclete, formula tehnică fiind o combinație între scuter și motocicletă, cu transmisia finală exterioară utilizând o curea fără întreținere.

Și suspensia față seamănă cu cele de la motociclete. De fapt este asemănătoare cu soluția implementată pe Yamaha Niken și se numește KALS – (KYMCO Advanced Leaning Suspension).

Denumirea tehnică a acestei soluții este “furcă telescopică cantilever de tip tandem” și, spre deosebire de cea de la Niken, la CV3 furca este la interior, cu cele patru tuburi, din care două sunt amortizoarele și două sunt doar niște ghiduri.

KYMCO CV3 550

Toate aceste componente, cadrul, bascula și furca față conferă triciclului o ținută de drum excepțională, la care contribuie motorul cu doi cilindri care nu vibrează și livrează puterea foarte liniar și cursiv.

Și, ca să nu credeți că m-am îndrăgostit de KYMCO CV3 550 și scot în evidență doar părțile bune, la care pur și simplu nu are concurență, am găsit și niște lucruri la care concurența este mai bună.

Încă de la început, atunci când te sui pe șa, îți dai seama că podeaua din fața pilotului este înaltă, mai înaltă decât la alte modele. Probabil că acest aspect nu deranjează pe toată lumea, dar pe cei cu probleme de mobilitate probabil că da.

Parbrizul carenei este destul de mare, dar, la viteze de peste 100 km/h creează turbulențe. Nu-ți dă capul pe spate, dar, un parbriz mai mare sau poate mai bine studiat, ar fi evitat acest inconvenient.

KYMCO CV3 550

Și în fine, pentru cei care apreciază un spațiu de depozitare generos, cel existent sub șaua modelului CV3 probabil că îi va dezamăgi: este mai mic decât ți-ai putea închipui având în vedere gabaritul triciclului, încape o singură cască integrală.

Din nou, probabil că nu toți cei care folosesc astfel de vehicule vor să aducă varza de la piață, așa că pentru ei spațiul de depozitare mic s-ar putea să nu reprezinte un factor de decizie la achiziția triciclului.

Și dacă spațiul de depozitare este important, KYMCO oferă o soluție simplă: genți laterale și top case, cu ajutorul cărora spațiul disponibil devine de-a dreptul generos, aproape cât portbagajul unei mașini, transformând triciclul într-un fel de mic monstru care te impresionează prin gabarit.

Nici una dintre aceste probleme nu este gravă, dar modul în care este folosit un astfel de triciclu este diferit în funcție de utilizator și unii poate că vor fi influențați de ele.

KYMCO CV3 550

În rest, pe CV3 se găsește cam tot ce ți-ai putea închipui că îți trebuie: moduri de pilotaj, sistem electronic anti-înclinare, sistem de asistență pentru poziția verticală, ABS, pilot automat, pornire fără cheie, manșoane încălzite și nu în ultimul rând finisaje deosebite, foarte bine realizate și, de ce nu, un aspect sportiv, modern și forme atrăgătoare.

Toate detaliile prezentate mai sus, performanțe ale unui adevărat lider de piață, aspecte care pot fi îmbunătățite la o generație următoare, finisaje superioare și un design câștigător, au făcut ca prețul modelului KYMCO CV3 550 să fie 12900 euro, preț mult mai bun în România decât în țările din vestul Europei, unde se vând adevărate flote de tricicluri.

Ca să înțelegeți ce înseamnă triciclurile într-o țară în care astfel de vehicule sunt apreciate, aflați că în Franța se vând peste 10.000 de unități pe an.

În România nu vom ajunge la astfel de vânzări niciodată, setea de mașini mari, cât mai mari, nu va fi înlocuită niciodată. Dar, lovindu-se zilnic de problemele create de traficul cumplit de la noi, unii poate vor lua hotărârea eroică de a renunța în oraș la uriașele SUV-uri în care circulă câte o persoană, pentru un triciclu sigur.

KYMCO CV3 550

Fișa tehnică KYMCO CV3 550 

Motor în patru timpi, cu doi cilindri gemeni paraleli, patru supape pe cilindru, răcire cu lichid, injecție electronică, accelerație controlată electronic.

Capacitate cilindrică: 550,4 cmc, putere maximă: 51 CP (37,5 kW) / 7500 rpm, cuplu maxim: 52 Nm / 6000 rpm.

Cadru din aluminiu, Cutie de viteze automată, ambreiaj centrifugal, transmisie finală pe curea.

Suspensia față: furcă telescopică cantilever de tip tandem.

Suspensia spate: monoamortizor orizontal.

Frână faţă: hidraulică cu discuri flotante din oţel Ø 270 mm, ABS.

KYMCO CV3 550

Frână spate: hidraulică cu disc din oţel Ø 260 mm, ABS.

Roţi faţă 13” / spate 15”, roţi cu jante turnate din aliaj de aluminiu.

Anvelope fără cameră, faţă: 110/70-13, spate: 160/60-15.

Lungime: 2140 mm, ampatament: 1580 mm, înălţime la şa: 795 mm, masă la gol: 265 kg.

Capacitate rezervor benzină: 15,5 ltr., consum mediu: 4,4 ltr/100 km, viteză maximă: 158 km/h.

Preț KYMCO CV3 550 în România: 12.990 EUR.

Triciclul a fost pus la dispoziție de importatorul oficial KYMCO Romania.

KYMCO CV3 550

Echipamentul folosit la testul modelului KYMCO CV3 550

Cască HJC RPHA 70 Carbon – Asfalt Uscat

Geacă Clover Laminator 2 WP – Motor Team

Pantaloni Clover GTS 4 WP – Motor Team

Cizme Dainese Solarys Gore-Tex – United Motors

Mănuşi Rev’It! Massif – Motor Team

 

KYMCO CV3 550

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau X (ex Twitter) iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*