TIBERIU TROIA

Cum a fost la petrecerea de lansare a serialului Harley and the Davidsons

Harley and the Davidsons, serial turnat în România, este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale canalului Discovery şi s-a bucurat de un real succes în SUA, unde a fost lansat săptămâna trecută.

Harley and the Davidsons

Scenă din serialul Harley and the Davidsons

Vineri 9 septembrie 2016 a avut loc petrecerea de lansare a serialului Harley and the Davidsons, turnat de Discovery Channel în România, eveniment organizat la Castel Film.

Filmul este compus din trei episoade şi prezintă o variantă romanţată a istoriei începuturilor celui mai cunoscut producător de motociclete.

Lume bună, oameni mulţi, peste 200 de oaspeţi din alte ţări, premiera primului episod fiind programată duminică 11 septembrie pentru România şi Bulgaria şi o săptămână mai târziu în restul Europei.

Privilegiul de a fi primii care se pot bucura de premiera seriei Harley and the Davidsons se datorează faptului că filmul a fost turnat la noi, pe platourile Castel Film şi în alte câteva locaţii, organizarea logistică fiind o provocare de amploare.

Harley and the Davidsons

Unul dintre decorurile folosite in serialul Harley and the Davidsons

Mândria noastră ar trebui să fie faptul că motocicletele folosite la filmare, aproape 100, au fost produse aici, de un colectiv de pasionaţi români şi câţiva tehnicieni din Africa de Sud, coordonaţi de Alex Wheeler, un cunoscut constructor de tot felul de vehicule şi maşinării folosite la filmările unor producţii renumite.

Harley and the Davidsons

Alex Wheeler

Din păcate, Alex nu a putut fi prezent, dar, cu câteva luni în urmă, când filmările erau aproape de final, am reuşit să port o discuţie cu el, iar materialul filmat va fi difuzat în curând în emisiunea La Volan, de pe Digi24.

Două dintre motociclete au fost realizate de Vova (Vladimir Ene, dacă mai avea nevoie de prezentare), fostul meu coleg de facultate, unul dintre pionierii customizării de motociclete din ţara noastră, mare pasionat de tot ceea ce înseamnă Harley-Davidson.

Harley and the Davidsons

Întâlnire de gradul 3 – Vova şi Marcel (cine ştie cunoaşte…)

Organizarea evenimentului a fost impresionantă, mult peste aşteptările mele, locaţia fiind chiar platourile folosite în timpul filmărilor.

Ca decoruri au fost utilizate materialele produse pentru film, motocicletele, echipamentele şi hainele actorilor şi cascadorilor.

Harley and the Davidsons

După discursurile personalităţilor implicate în producţia seriei Harley and the Davidsons, au fost prezentate câteva secvenţe din primul episod.

Harley and the Davidsons

A urmat o cursă demonstrativă la care au participat motocicletele expuse, pilotate de cei care au participat la filmări.

Finalul cursei a reprezentat startul adevăratei petreceri, străzile unui oraş din America începutului de secol XX, construite de Castel Film, fiind locul în care sute de oameni s-au simţit bine şi au dansat pe stradă, alături de câteva perechi de dansatori profesionişti şi o trupă de muzicieni.

Harley and the Davidsons

Petrecerea a continuat pe stradă

Eveniment de marketing şi PR, cu o semnificaţie deosebită pentru toţi iubitorii de motociclism şi, în special pentru fanii Harley-Davidson, cei care au avut şansa să fie invitaţi, pentru că aceasta a fost singura verigă slabă a organizării, lista incompletă a invitaţilor. În rest, numai de bine…

Harley and the Davidsons

Împreună cu Vova si Cătălin, mâna lui dreaptă

Pentru mine a fost o repetiţie generală pentru cele două interviuri pe care le voi pregăti, discuţia cu Alex Wheeler şi cu prietenul Vova, cei doi constructori ai motocicletelor folosite la filmările seriei Harley and the Davidsons.

.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

One thought on “Cum a fost la petrecerea de lansare a serialului Harley and the Davidsons

  1. George

    Am vazut deja toata seria, superba si super impresionat ! O productie de exceptie cu suflet.
    Era frumos sa se organizeze si un fel de expo-show cu motocicletele implicate si echipamentele , hainele actorilor şi cascadorilor. Pt fanii HD care nu sunt asa mari personalitati 🙂

    Toate bune,
    G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*