TIBERIU TROIA

Să ne respectăm campionii – Ernest Mülner

Unul dintre cei mai eficienţi piloţi de motocros din istoria României, Ernest Mülner a reuşit nişte performanţe încă neegalate.

Ernest Mülner

Dacă nu mă înşeală memoria, Ernest a adunat 18 titluri de Campion Naţional, 10 de Campion pe Echipe, Campion Balcanic, toate acestea însoţite de succese în alte ramuri ale motorsportului. Campionate câştigate la kart şi automobilism, după ce o accidentare teribilă nu i-a mai permis să piloteze motocicleta.

Competiţia filmată a fost una demonstrativă, desfăşurată în Costineşti, în 1996, organizată de FRM pentru popularizarea sportului şi pentru “mulţumit” toată lumea, conform practicii cu care am fost obişnuiţi.

Pentru că Ernest a început motociclismul de la o vârstă foarte fragedă, participând la început numai cu dispensă de vârstă, l-am urmărit alergând încă de la intrarea mea în viaţa sportivă.

Trebuie să recunosc că i-am admirat întotdeauna stilul sec, dur, fără floricele, dar foarte eficace, al pilotului care nu lasă gazul de la start, până după trecerea liniei de sosire.

Victorie după victorie, ani de zile mergeam la cursele de motocros ca să vedem CUM bate Ernest Mülner, nu DACĂ bate, fiind recunoscut unanim ca unul dintre cei mai serioşi sportivi de performanţă.

Piloţi deosebit de talentaţi: fraţii Titilincu, Alexandru Ilyeş, Alexandru Enceanu, Marcel Butuza şi alţii, au avut de luptat cu maşina de câştigat curse, reprezentată de veşnicul învingător.

Ernest Mülner

Azi, 17 februarie 2023, Ernest împlineşte 64 ani.

Unui mare campion, care a inspirat generaţii de tineri sportivi şi a reprezentat un model pentru noi toţi, îi doresc sănătate şi să păstreze acelaşi suflet tânăr cu care ne-a obişnuit.

La mulţi ani Ernest !

.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

3 thoughts on “Să ne respectăm campionii – Ernest Mülner

  1. Tiberiu Troia Post author

    Incerc sa nu uit pe nimeni si cu siguranta nu sunt rau intentionat. Altfel nu mai postam ceva legat de motocros, care nu a fost niciodata sportul in care m-am implicat.
    Tocmai faptul ca am scris despre campionii acestei discipline arata faptul ca ii respect si pretuiesc.
    Cu Lixi, asa cum ii spuneam noi, eram in cele mai bune relatii si ne respectam reciproc.
    I-am amintit pe cei care au avut o cariera sportiva mai indelungata, nu puteam sa pun toti campionii Romaniei…

  2. Ioana Popa

    La multi ani Ernest. De acolo de sus, tata ne vegheaza. Daca ar fi trait, ar fi fost mandru si onorat de faptul ca ati fost si cu siguranta ati fi continuat sa fiti prieteni, combatanti in cursele de motocros.

    Cu stima si respect. Ioana Cristea(Popa), fiica regretatului Ioan Popa, decedat in cursa de la Sanzieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*