TIBERIU TROIA

AGVisor – primul vizor de casca cu tehnologie LCD s-a lansat pe piata. Iata cum functioneaza.

Vizorul castii pe care o folosim a reprezentat unul din cele mai importante detalii si alegerea culorii a fost tot timpul o problema. Se pare ca AGVisor va fi una din cele mai reusite rezolvari a problemei.

Filmul este realizat de site-ul 1000PS din Austria si este un reportaj produs cu ocazia expozitiei moto anuale din Elvetia, una din cele mai importante pentru piata moto, din punct de vedere strategic.
Se poate vedea viteza cu care se modifica culoarea vizorului, de la incolor, la fumuriu, lucru care nu a fost reusit pana acum de nici o alta solutie tehnica folosita.

AGV este una dintre cele mai vechi firme producatoare de casti din lume si una dintre cele mai cautate.

Incepand cu 1947, cand produceau cate 5 casti pe saptamana, cu ajutorul unei matrite din lemn, trecand prin anii ’70, cand marile vedete din lumea curselor moto au inceput sa aleaga castile AGV – Giacomo Agostini, Renzo Pasolini, Barry Sheene, pana in 2007, cand AGV a devenit parte a familiei Dainese, firma a jucat un rol foarte important in competitiile auto-moto.

Totul a fost cum a fost, pana in momentul in care Valentino Rossi a inceput sa poarte castile AGV.

Fiind unul dintre cei mai iubiti si admirati piloti in activitate, alegerea lui s-a reflectat in succesul firmei si in pasii tehnologici pe care aceasta i-a facut.

AGVisor.1

Si pana acum existau cateva solutii de adaptarea a culorii vizorului la lumina puternica, dar solutia folosita la AGVisor, noul visor produs de firma din Italia, este revolutionara, datorita vitezei cu care se schimba culoarea.

Practic modificarea are loc instantaneu, prin apasarea unui buton, iar timpul de folosire a vizorului este influentat de culoarea folosita.

Pe interiorul vizorului este aplicata o folie dotata cu tehnologia LCD, alimentata de un mic acumulator.

In varianta incolora, vizorul se poate folosi timp de 55 ore, iar in culoarea fumurie, autonomia este de 12 ore, dupa care acumulatorul trebuie incarcat timp de cateva ore.

Singura mica problema, in cazul nostru, ar fi pretul pe care il va avea AGVisor: 200 EURO…

 

Sursa: Youtube – 1000PS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*