TIBERIU TROIA

Un zvon – Casey Stoner la cursa de 8 ore de la Suzuka si o certitudine – cursa integral transmisa de Eurosport

O veste buna si un zvon interesant.
Vestea buna este ca Eurosport va transmite integral cursa de 8 ore de la Suzuka.
Zvonul vine ca o bomboana pe tort, ca sa ne faca asteptarea si mai dificila.
Umbla vorba in targ ca dublul Campion Mondial Casey Stoner ar putea lua startul in aceasta cursa.

 Casey StonerIn epoca in care asistam la reveniri spectaculoase, de ce sa nu credem si in zvonul revenirii lui Casey Stoner ?

Troy Bayliss tocmai si-a facut reintrarea in cursele de Superbike si nu numai pentru o etapa, asa cum era anuntat initial, iar, cu 2 ani in urma, Kevin Schwantz a revenit dupa multi ani de pauza, exact la cursa de 8 ore de la Suzuka. Casey Stoner nu a abandonat activitatea sportiva de prea mult timp si multa lumea a considerat ca marele pilot s-a retras mult prea devreme, mai avea ce arata.

Ca sa parafrazez o cunoscuta zicala romaneasca, fumul nu a iesit fara foc .
Livio Suppo, managerul echipei Repsol Honda, a declarat unor gazetari din Italia ca nu s-a luat inca nici o decizie finala in ceea ce priveste componenta echipei pentru cursa de la Suzuka. Se pare ca o eventuala participare a lui Stoner poate fi numai decizia lui, Honda nu poate decat sa sustina o astfel de decizie, iar Casey ia in calcul aceasta varianta.

Pe de alta parte, Carlo Fiorani si Marco Chini, responsabili pentru activitatea racing Superbike, au declarat ca formula finala a echipei va fi cunoscuta la finele lunii martie, dar ca participarea lui Michael Van der Mark este aproape sigura, datorita rezultatelor obtinute si ascensiunii spectaculoase a tanarului pilot.

In acelasi timp, nu ne putem astepta la o aparitie surpriza de ultima ora a unui alt pilot important din lumea MotoGP, din cel putin doua motive: riscurile participarii la o competitie de anduranta de 8 ore sunt mari si o eventuala accidentare ar putea periclita contractul unui pilot din MotoGP, iar salariile oferite pentru acest eveniment sunt mult mai mici, in comparatie cu ceea ce primesc pilotii in cea mai importanta competitie moto din lume.

stoner

Fiind considerata cursa de casa a firmei Honda, sunt sigur ca echipa de uzina va face toate eforturile posibile pentru a obtine un rezultat pe masura asteptarilor. Sa nu uitam ca in cele 37 editii desfasurate incepand din 1978 pana in prezent, Honda a castigat 27 curse, din care ultimile 5 consecutiv cu CBR1000RR.

Asadar nu uitati, pe 26 iulie avem program – 8 ore de spectacol la Eurosport, cea mai importanta cursa de anduranta din Japonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*